HAR IMPONERT: Carl Fredrik Hagen (her avbildet midt i bildet under Ringerike Grand Prix) har tatt overgangen fra terrenget til landeveien med storm. Nå blir 26-åringen proff i belgiske Lotto-Soudal. FOTO: Jarle Fredagsvik

BEHOLDER TRENEREN: Carl Fredrik Hagen. Her i aksjon under Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik

Beholder treneren etter Lotto Soudal-overgang

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.11.18 12:35

Del på    

– En veldig trygghet for meg.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen har som vanlig tatt fatt på forberedelsene til en ny sesong, men på nyåret skal han for første gang ikle seg klærne til et World Tour-lag.

Etter en svært solid sesong hos Joker Icopal signerte han sin første proffkontrakt med Lotto-Soudal i høst, fire sesonget etter han konverterte fra terreng til landevei.

Oppholdet i det tradisjonsrike, belgiske laget, får først ordentlig fart når han drar til sykkeløyen Mallorca, for sin første treningssamling med laget den 7. desember. Inntil videre har han bare vært på en «team-dag» i Belgia, like etter VM, hvor han fikk møte alle som er involvert i laget og hadde en svært positiv opplevelse der.

Rittprogrammet legges i disse dager, men ingenting konkret er bestemt ennå. Han har imidlertid fått utlevert sin nye Ridley-sykkel, og har vært en kort tur i Spania og trent litt.

– Han vet hva jeg responderer på

I den kommende tiden vil World Tour-hverdagen virkelig innta livet hans, og i en tid med mye nye ting og forandringer, er han svært glad for Lotto-Soudals medgjørlighet med tanke på å fortsette samarbeidet med treneren sin

– Jeg får fortsette med Erik Nordby, som har trent meg i alle årene som jeg har syklet. De var veldig positive til det, og at jeg fortsetter samarbeidet med han, avslører han overfor procycling.no.

Hagen drev tidligere med langrenn, men fikk beskjed av Nordby at om han la skiene på hylla og startet med sykling, så skulle han hjelpe. Siden har treneren fulgt ham hele veien, via Sparebanken Sør og Joker Icopal, til Lotto-Soudal, og nå fortsetter parterskapet også på sportens øverste nivå.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Satt på rommet mitt og gråt

For Oppegård-mannen – som har et svært tøft treningsregime, med opp mot 1250 timer i året – gir det kanskje en mildere start på profftilværelsen, hvor han kan beholde filosofien som så langt har fungert svært godt. For eksempel har Sindre Lunke nylig fortalt til procycling.no om da han ble proff i Giant-Alpecin( nå Team Sunweb), og hvordan ny trener og filosofi begrenset ham i lang tid.

– [Nordby] vil sparre med trenerteamet i Lotto, så det er en veldig trygghet for meg. At jeg kan fortsette med han som kjenner meg så godt og vet hva jeg responderer på. Vet hvordan jeg er som person og at vi kan gjøre endringer i programmet ut ifra ting som skjer. At jeg har en som jeg stoler på, og er trygg på. Det er såpass mange andre endringer som skjer, mye annet nytt, som man skal ta innover seg de neste månedene. Da er det fint å ha en trygghet og beholde treneren.

– Veldig hyggelig å bli lagt merke til

Tagget med: ,

Les også disse