Prøv Procycling Pluss idag

BEDRE MED: Tobias Foss, med Torjus Sleen på hjul, klatret i sammendraget på fredagens etappe.

Bedre norsk fjelldag i Avenir

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.08.18 16:35

Del på    

Leknessund i brudd, mens Foss klatret oppover etter å ha kommet inn med favorittene.

(procycling.no): Gino Mäder har vunnet etapper i både Tour Alsace og Ronde de’l Isard denne sesongen og sveitseren viste seg nok en gang fram talentet sitt på den åttende etappen i Tour de l’Avenir. Der stakk han fra resten av favorittene i utforkjøringen ned fra tøffe Col des Saises og holdt unna inn til mål.

Bak ham ble det kjørt hardt i gruppa bak opp den avsluttende bakken på to kilometer, hvor storfavoritten Ivan Sosa (Colombia) var best og tok andreplassen.

Ingen av de norske rytterne klarte å komme inn blant de ti beste, men det ble likevel en bedring fra torsdagens etappe. Der pådro Tobias Foss seg en punktering på et kritisk tidspunkt og ble best av de norske på en 28. plass. Noen punktering ble det ikke for Foss på fredagens etappe og nordmannen kjørte inn til en solid ellevteplass.

Foss kom med det inn på samme tid som Ivan Sosa, 15 sekunder bak etappevinner Gino Mäder. Nordmannen klatret opp fra 15. til 13. plass i sammendraget.

Torjus Sleen kom inn noen plasser lengre bak på en 19. plass.

Ytterligere to fjelletapper venter på de to avsluttende etappene, hvor det fremdeles er Tadej Pogacar (Slovenia) som leder sammenlagt. Foss er 1’12 bak sloveneren.

Leknessund på offensiven

Selv om den åttende etappen ikke var like ekstrem som torsdagens 35 kilometer lange etappe, var også den andre fjelletappen i årets Tour de l’Avenir av det korte slaget. 81,1 kilometer var det mellom startbyen La Bâthie og målgang Crest-Voland Cohennoz.

Der var de første 25 kilometerne til den innlagte spurten i Albertville flate, før det gradvis bikket oppover. Den første av de to kategoriserte stigningene var Col des Saises (15,6 kilometer à 5,7 prosent), hvor man kom til toppen med 15 kilometer igjen.

Før den tid var førsteårssenioren Andreas Leknessund i et åttemannsbrudd, som han selv gikk solo fra på vei opp Col des Saises. Nordmannen ble etter hvert hentet inn av flere av de andre rytterne i bruddet og bruddet i seg selv ble kjørt inn like før toppen av bakken.

Derfra bar det raskt utfor ned mot den avsluttende bakken på 2,1 kilometer à 7,2 prosent. Over toppen av bakken var det rundt 35 ryttere i feltet og blant dem Gino Mäder (Sveits), som stakk fra gruppa i utforkjøringen. Den talentfulle sveitseren holdt unna hele veien og tok seieren på den åttende etappen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse