Cycling: 69th Criterium du Dauphine 2017 / Stage 7 Romain BARDET (FRA)/ Aoste - Alpe d'Huez 1850m (168km)/ © Tim De Waele

Bardet skal fortsette å angripe

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.06.17 10:05

Del på    

Bardet tror på fyrverkeri på den siste etappen av Dauphiné.

(procycling.no): Etter en skuffende prestasjon på fredagens etappe over Mont du Chat, beviste Romain Bardet (AG2R) at han fortsatt kan prege seige fjelletapper da han angrep opp Col de la Sarenne på lørdagens etappe i Criterium du Dauphiné.

Franskmannen føk forbi sin landsmann Guillaume Martin (Wanty Groupe Gobert) og fikk fort flere sekunder på et felt ledet av BMC. Like før toppen ventet også Alexis Vuillermoz fra bruddet, og han bidro med det han kunne før Bardet ble overlatt til seg selv på de siste kilometerne.

Fjorårets andremann hentet 42 sekunder på de raskeste favorittene, Richie Porte og Jakob Fuglsang. Dermed klatret han fra niendeplass til sjetteplass før den siste og avgjørende fjelletappen.

– BMC sendte oss i søvne. Jeg sa til meg selv: Det er nok av tid til å skaffe seg et forsprang – jeg går, og vi får se. Jeg er ikke her for å forsvare niendeplassen min. Jeg måtte bare legge alle eggene i én kurv, og selv hvis jeg mislyktes, ville jeg i det minste ikke angret søndag kveld, forteller Romain Bardet til cyclingnews.com.

– Ikke fornøyd med sjetteplass

I dag venter en beinhard fjelletappe. Fire alpetopper er presset inn i løpet av 115 kilometer, og et fyrverkeri av en etappe er ventet. Flere av de samme toppene som møtte rytterne på den nest siste etappen av fjorårets Tour de France møter rytterne her, før det avsluttes opp Plateau de Solaison, 1500 meter over havet.

– Det er virkelig en nydelig alpeetappe, med en rekke klatringer. Jeg håper de utgjør forskjellen. Ryttere som Contador liker å prøve seg langt fra mål. Jeg håper det blir et bra spetakkel, sier Bardet om dagens etappe.

– Målet mitt er å klatre så langt opp i sammendraget som mulig. Det vil ikke bli lett fordi alle vil beholde sine posisjoner. Men jeg er ikke fornøyd med sjetteplass, jeg skal fortsette å angripe.

 

Naesen misfornøyd med AG2R-taktikken

På den nevnte Mont du Chat-etappen fredag, satt Oliver Naesen i bruddet. Han var den siste overlevende i utbrytergruppen, før han ble plukket opp av Astana-duoen Fabio Aru og Jakob Fuglsang.

Til tross for dette, kjørte AG2R bak i feltet, og gjorde en god del av jobben som førte til at belgieren ble hentet.

– Hvis jeg sier at jeg føler meg bra, betyr det at jeg mener at jeg kan vinne løpe, sier Naesen til Sporza.

– Det er alltid lett å være etterpåklok, men jeg tror laget angrer på hvordan det utspilte seg. Når man har en klasserytter som Bardet i laget, er det naturlig at man kjører for ham. Jeg er ingen klatrer, så jeg var ikke lederen. Men når jeg sier jeg føler meg bra, betyr det at jeg føler meg virkelig bra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMPONERTE: Oliver Naesen var best av utbryterne opp Mont du Chat. Til slutt endte han på åttendeplass, men det kunne endt vesentlig bedre. Foto: Tim De Waele.

– Jeg forstår at det ikke er lett å ha tillit til en klassikerrytter  på en etappe som det. Det var lagets valg, men jeg er egentlig veldig lei meg. Jeg er ny i laget, så kanskje de ikke vet godt nok hva jeg kan få til når jeg føler meg bra.

Romain Bardet forklarer ovenfor samme TV-kanal at han og Naesen må prate om det, og at dette er noe man kan lære av før Tour de France.

I dag er det en ny sjanse for AG2R til å reise kjerringa i Criterium du Dauphiné. TV2 sender kongeetappen fra 13:40, mens Eurosport Norge går på luften klokken 14. 

Tagget med: , , ,

Les også disse