Prøv Procycling Pluss idag

ØRNEN FRA HERNING: Bjarne Riis kan komme tilbake på øverste nivå i sykkelsporten igjen. Foto: KT/Tim De Waele/Getty Images

B.T: – Bjarne Riis blir medeier i Team NTT

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.01.20 19:03

Del på    

Har innkalt til pressemøte onsdag.

(procycling.no): Tirsdag formiddag ble det kjent at Bjarne Riis og Virtu Cycling Group hadde innkalt til pressemøte for å «fortelle spennende nyheter om fremtiden».

Riis og Virtu Cycling Group har i lang tid vært koblet med et oppkjøp av Team NTT, tidligere Team Dimension Data, men foreløpig har en offisiell avklaring latt vente på seg.

Hva onsdagens pressemøte innebærer er ikke gjort kjent foreløpig, men ifølge danske B.T. skal det altså være snakk om at Virtu Cycling Group, som eies av Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, nå har fått en avtale med eieren av Team NTT, Douglas Ryder. 

Ifølge den danske avisen blir eierskapet delt mellom Ryder og Virtu Cycling Group.

Avisen skriver videre at Riis skal bli sportslig ansvarlig for laget, som foreløpig vil gå under samme navn.

Virtu Cycling Group hadde til og med 2019-sesongen både et herrelag og et damelag. Det ble i sommer kjent at damelaget ble lagt ned på slutten av sesongen, mens det først ble signalisert at herrelaget ønsket å ta steget opp og bli et UCI ProTeam. De la imidlertid også ned ved sesongslutt.

Prosjektet til Riis ble lansert i 2016, og man har hele tiden hatt et mål om å kunne ha et lag som kan delta i Tour de France 2021, som starter i Danmark.

I Team NTT finner vi i dag blant andre Edvald Boasson Hagen, Rasmus Fossum Tiller, Gino Van Oudenhove (sportsdirektør) og danskene Michael Valgren, Andreas Stokbro, Lars Michaelsen (sportsdirektør) og Lars Bak (sportsdirektør). Michael Carbel har også vært ryktet til laget i forbindelse med at Virtu Cycling Group skulle komme inn på eiersiden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse