HÅND I HÅND: Alexey Lutsenko og Miguel Ángel López krysser målstreken på Green Mountain sammen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Astana dominerte på Green Mountain

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.02.18 12:02

Del på    

López tok seieren etter briljant kjøring, foran lagkamerat.

(procycling.no): Inn i den krevende klatringen opp Green Mountain tok Astana kontroll, på den femte etappen av Tour of Oman.

5,7 kilometer à 10,5 prosent ventet og kazakhene gav full gass. Etter å ha kjørt inn dagens brudd rev an kvartett seg løs, bestående av Astana-trio Jan Hirt, Alexey Lutsenko, Miguel Ángel López og Gorka Izagirre (Bahrain-Merida).

Dobbeltseier

Bak slet forfølgerne med å matche farten, og etter hvert falt også Izagirre for Astana-rytternes tempo. Hirt måtte også svinge til siden, etter en solid jobb og inn på den siste kilometeren var Lutsenko og López fremdeles sammen.

(artikkelen fortsetter under)

De holdt sammen hele veien også i avslutningen og sikret en strålende dobbeltseier til det kazahkstanske mannskapet.

Spanske Jesús Herrada (Cofidis) syklet inn til tredjeplass, tolv sekunder bak vinnerduoen.

God innsats fra norske klatretalenter

Til tross for et lite brudd i foten har Odd Christian Eiking imponert på de første etappene av Tour of Oman, med en rekke topplasseringen.

I dag igjen viste klatretalentet fra Askøy seg frem, med et nytt toppresultat. I varmen opp Green Mountain klatret han godt og ble til slutt nummer 13, knapt minuttet bak vinneren.

Han faller en plass i sammendraget, men ligger likevel som nummer åtte foran den siste etappen, ett minutt og 24 sekunder bak sammenlagtleder Lutsenko.

For trønderen Sindre Skjøstad Lunke var det også en god dag på sykkelen. Fortuneo-Samsic-rytteren syklet over målstreken som nummer 21, to minutter og 18 sekunder bak López og Lutsenko.

– Det var hardt. Farten var stor hele dagen, men jeg ble hjulpet av laget. Jeg klarte klatringen bra, men det var nok litt for bratt og litt for varmt til at jeg kunne få en bedre plassering, sier Lunke i en pressemelding fra laget.

Resultater finner du nederst i saken!

Slik gikk det til:

Marco Marcato (UAE Team Emirates), Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen-Baloise), Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij), Nicholas Schultz (Caja Rural-Seguros RGA), Robin Carpenter og Adam De Vos (Rally Cycling) gikk tidlig avgårde på den femte etappen av Tour of Oman.

Kvintetten dro raskt ifra og bare etter elleve kilometer var avstanden oppe i nærmere fire minutter, mens Bahrain-Merida tok ansvar i hovedfeltet.

Ledelsen holdt seg mellom fire og fem minutter gjennom dagen, med Green Mountain truende i horisonten.

På dagens første innlagte spurt etter 90 kilometer var det Declercq som var raskest, foran Schultz og Ligthart. På den neste, etter 141 kilometer, var det Marcota som var først, mens Declercq og Schultz ble skjøvet en plass ned fra den første spurten.

I det rytterne nærmet seg Green Mountain gikk også avstanden raskt nedover, og inn i den 5,7 kilometer lange klatringen var ledelsen plutselig 50 sekunder.

Green Mountain

Marcato kjørte avgårde i innledningen av bakken, men fikk raskt besøk igjen av Robin Carpenter, og amerikaneren dro raskt i fra. Alene i front, med hovedfeltet hakk i hæl, var forsøket imidlertid aldri nær å lykkes.

I hovedfeltet satte Jan Hirt tempoet for Astana-lagkamerat Miguel Ángel López og de slet seg løs fra feltet, med følge fra Alexey Lutsenko (Astana) og Gorka Izagirre (Bahrain-Merida). Bak fulgte en gruppe på ti mann.

Med to kilometer til mål måtte imidlertid Izagirre slippe Astana-trioen, mens Nicolas Roche (BMC) prøvde å tette luken bakfra. Etterhvert måtte også Hirt slippe, men Lutsenko holdt stand.

Inn på den siste kilometeren var det fortsatt Astana-duoen som ledet an, og det skulle holde hele veien. Først over målstreken var López, mens Lutsenko sikret dobbeltseier like etter.

Tagget med: , , ,

Les også disse