SKIFTER BEITE: Audun Brekke Fløtten forlater Uno-X til fordel for danske Team Virtu. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Arvesen nøkkel da norsk 27-åring landet dansk kontrakt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.10.17 09:52

Del på    

– En fin utfordring, sier Audun Brekke Fløtten.

(procycling.no): Våren 2017 var Audun Brekke Fløtten skadefri for første gang på en god stund, og markerte det ved ikke å bli dårligere enn nummer seks mellom 28. april og 13. mai.

I denne perioden kjørte han inn en perlerad av gode plasseringer i norske, svenske og danske ritt.

Etter 11.-plass i Tour of Norway og et svakere Tour des Fjords – var han i gang igjen med seier i Fyen rundt og fjerdeplass GP Horsens i juni. Prestasjonene gikk ikke upåaktet hen, og procycling.no kan i dag avsløre at 27-åringen sykler for danske Team Virtu neste sesong.

– Har inntrykk av at det er et lag med mange sterke ryttere. Vi blir et bra lag og jeg gleder meg veldig til å bli en del av det. Dette blir delvis gøy og delvis en stor utfordring. Først og fremst blir det spennende og en fin utfordring, sier Brekke Fløtten til procycling.no.

– Prosessen kom tidlig i gang. Jeg søkte et lag som passet med bedre og naturlig nok falt man på et lag i Danmark. Jeg har kjørt mange gode ritt i Danmark og dette er en god mulighet for meg, legger han til.

Arvesen bisto

I all hovedsak har Åmot-mannen banet veien til utlandet selv, men procycling.no vet at også Kurt Asle Arvesen har spilt en aktiv rolle.

Virtu Cycling eies av eresfjordingens tidligere sjef fra årene i Team CSC, nemlig Bjarne Riis – og hans businesspartner Lars Seier.

Dialog rundt Brekke Fløtten har blitt ført via lagets sportsdirektør, Michael Skelde.

– Jeg har snakket med Skelde og gjort ham oppmerksom på at vi har god rytter som bør få muligheten til å kjøre et bedre løpsprogram enn vi er i stand til å tilby ham, sier Arvesen til procycling.no.

Etter NM-fellesstarten i Stjørdal fikk Brekke Fløtten beskjed om å vurdere andre alternativer foran 2018-sesongen. Bakgrunnen var at Uno-X Development Team gikk med planer om å satse enda tyngre mot U23-segmentet og legge opp sesongplanen deretter.

En ny utfordring

Arvesen og Skelde var på nytt i dialog om en overgang da de møttes i forbindelse med Czech Cycling Tour i august.

– Audun har gjort det kjempebra i år, og han har vist høyt nivå gjennom hele sesongen. Jeg har hele veien hatt god dialog med Kurt Asle Arvesen, som har anbefalt ham. Audun har aldren til å tre inn på et dansk lag, og forhåpentligvis selvtillit nok til å si «her er jeg!», sier Skelde i en pressemelding.

Veien fram til 2018-kontrakt har deretter stort sett blitt ført mellom Brekke Fløtten selv og det danske kontinentallaget.

Rytteren hos Uno-X Develpoment Team sikter mot å ta nye steg neste sesong.

– Jeg har veldig mye å gå mye, det er jeg sikker på. Nivået i år har vært godt. Det har funket bra, men ikke veldig bra. Jeg har levert bra og gjort gode sykkelritt. Nå skal skal holde fokus på å nå et høyere nivå. Hvert år har jeg blitt tryggere på at jeg kan pushe kroppen, trene hardere og mer og mer. Jeg har blitt flinkere og har rett og slett mer selvtillit i treningsarbeidet, sier han.

Brekke Fløtten har blitt kjent som en slags antihelt og «nesten-rytter» så langt i karrieren.

Han har gjerne blitt hjemsøkt av sykdom eller skader i forkant av Tour of Norway, og har opplevde et uforklarlig rammebrudd da han kjempet om topplassering under Arctic Race of Norway i 2015.

Under oppkjøringen til 2016-sesongen kunne det gått riktig ille da han ble meid ned av en bil under trening på Mallorca. Årets sesong ble avsluttet med brudd på håndleddet.

Derfor er det også mange som unner Åmot-mannen muligheten på dansk jord.

– Det er et godt alternativ for Audun og jeg synes det er artig at han får muligheten. Han har slitt mye med skader og velt. Han hadde flyt denne våren, før han veltet i Sandefjord og tok håndleddet. Han har vist hva som bor i ham og gjorde det spesielt bra i noen av de danske rittene, sier Arvesen.

– Han har kjørt med resultatansvar på en del ritt for dere i år; hvor viktig har han vært?

– Han har vært utrolig viktig for oss i en del sammenhenger. Det har gjort det enda artigere å være på tur når han har vært i stand til å kjøre inn resultater. Han har vært flink på treningssamling og tatt tak. Jeg synes han har vært et bra forbilde for de yngre rytterne på laget, sier han.

PS: Team Virtu Cycling har også en damelag. Der sykler Emilie Moberg og Katrine Aalerud neste sesong. Les mer her!

Tagget med: ,

Les også disse