VOKSEN: Det har vært to begivenhetsrike år for Daniel Hoelgaard. På tross av jackpot på hjemmbane, venter han fremdeles på karrierens første proffseier. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Den sure andreplassen for Hoelgaard: – Så ikke at han støtet

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 24.03.18 17:22

Del på    

Blandede følelser etter å ha vunnet spurten i hovedfeltet.

(procycling.no): Daniel Hoelgaard var den raskeste spurteren i det franske endagsrittet Classic Loire Atlantique, men på de siste kilometerne prøvde den danske tempomaskinen Rasmus Quaade lykken.

Den skjeggete dansken maktet på imponerende vis å holde unna for hovedfeltet, og kunne juble for seier.

Bak ham spurtet Groupama-FDJs nordmann inn til en andreplass.

Han var foran Armindo Fonseca (Fortuna-Samsic) i spurten.

– For å være ærlig, så jeg ikke at han støtet. Jeg så han var foran, men jeg fikk ikke med meg når han gikk. Det var et veldig hardt løp, så det var ingen lag som var samlet. Da ble det ikke så mye kjøring bak, dessverre. Da prøvde jeg bare å finne det beste hjulet å ligge på, men vi kjørte ikke fort nok til å hente ham, sier Hoelgaard til procycling.no.

– Bestemte meg for å være med på det som skjedde

Rittet var preget av mye angrep underveis, og blant andre U23-verdensmester Benoit Cosnefroy (AG2R) var på offensiven i finalen sammen med tidligere Tour of Norway-vinner Peter Weening. De to ble dog kjørt inn i det flate rittet, og det samlet seg før de siste kilometerne.

– Det var to brudd underveis, og det siste ble vel kjørt inn med 40-50 kilometer igjen. Derfra var det mye støting og folk som prøvde å sprenge feltet.

Hoelgaard var også offensiv underveis, ettersom han erfarte i fjor at det er et ritt hvor det fort er et brudd som kan gå inn.

– Jeg syklet det i fjor også, og da fikk jeg med meg at det var en løype der et brudd lett kan gå inn. Jeg bestemte meg for å være med på det som skjedde. Det er bedre å kjøre i front enn å jage bak, så jeg prøvde å være med på det jeg klarte de siste rundene.

– Vanskeligere å komme tilbake etter Australie-velten enn jeg trodde

Dessverre for Hoelgaards del maktet han ikke å ta seieren da BHS-Almeborg-Bornholm-rytteren Rasmus Quaade lyktes med et sent soloangrep.

Dermed må Ålgård-mannen fortsatt vente på sin første proffseier.

– Er du mest skuffet over at seieren glipper, eller mest fornøyd med at formen er på bedringens vei?

– Det er en god miks. Etter velten i Australia har det vært veldig mye vanskeligere å komme tilbake enn det jeg trodde. På en side er jeg veldig fornøyd med at det kanskje har begynt å løsne litt, men på den andre siden er det veldig surt å være to sekunder bak min første proffseier. 

I morgen venter Cholet – Pays de la Loire for Hoelgaard. Nordmannen har ikke forberedt seg særlig til rittet, og har ingen anelse om løypen passer for ham eller ikke.

– Men det er i Bretagne, så det er ikke fjell vi møter heller, poengterer Hoelgaard som også er på long list til Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Saken oppdateres!

Tagget med: ,

Les også disse