STJERNER PÅ VEI INN: Dan Martin blir trolig sendt til Tour de France neste sommer. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

– Alle var på grensa

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.07.17 17:31

Del på    

Dan Martin forklarer hvorfor ikke flere angrep Chris Froome.

LE PUY-EN-VELAY (procycling.no): Da Chris Froome måtte bytte hjul som følge av mekaniske problemer ved inngangen til Col de Peyra Taillade, fortsatte Ag2r med det høye tempoet de satte i siste utforkjøring før stigningen.

Likevel var det ingen som angrep da Froome var i bakleksa. Først da Froome hadde kommet opp til de resterende favorittene, så Romain Bardet sitt snitt til å sette skikkelig fyr. Rigoberto Uran fulgte lettest, før resten av gjengen kom opp.

Det ble med det forsøket på Taillade-stigningen. Mange lurte på hvorfor ikke flere utnyttet muligheten til å angripe når Froome var bak, og i det minste etter han hadde brukt krefter på å komme seg opp.

– Vi var alle på grensa, sa Dan Martin til procycling.no like etter etappen. Han kom best ut av det blant sammenlagtutfordrerne da han snek seg unna og kom i mål 14 sekunder foran konkurrentene.

– Det er etappe 15, og vi har så mange kilometer i beina. Denne uken har vært brutal. Jeg er bare glad for at jeg fortsetter å ta sekunder. Det er grunnen til at jeg angrep – jeg så at alle var slitne. Da jeg fikk en luke begynte de å se på hverandre, forklarer iren. 

Nå er QuickStep-rytteren på femteplass sammenlagt. Han gikk forbi Mikel Landa på dagens etappe, og er nå bare 1.12 bak Froome i gult. 49 sekunder er alt som skiller Martin fra en plass på podiet.

– Hvor realistisk er det med topp tre i Paris?

– Jeg tar det bare dag for dag. Alle kan ha en dårlig dag. Jeg har hatt min dårlige dag, så jeg håper jeg er ferdig med mine. Det er hviledag i morgen, så er det fem dager igjen til Paris. Det er lett å tenke hva som kunne vært uten krasjen, men det er ikke sånn vi tenker. Vi må bare fortsette å sykle ritt og håpe at noen av de foran sprekker. Eller enda bedre, at alle foran sprekker.

I dag hadde Martin planer om å angripe på den lille stigningen som var fem kilometer før mål, men etter at Simon Yates hadde puttet høye laktatverdier på fjerdekategorien, så han sitt snitt til å angripe. 

– Jeg hadde ikke regnet med motvind, sier Dan Martin, men da han tok igjen flere ryttere fra bruddet, hjalp de med å holde farten oppe.

Martin trillet inn til en 25.plass på etappen, 6:11 bak vinneren Bauke Mollema.

Tagget med: , ,

Les også disse