NEI TIL PILS: John Lelangue har fått alle ryttere og andre ansatte i Lotto Soudal til å skrive under på at de ikke skal nyte alkohol i forbindelse med lagets aktiviteter. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Alkoholforbud innført i Lotto Soudal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.01.20 08:34

Del på    

Det finnes dog et par unntak.

(procycling.no): Teamsjef John Lelangue har ifølge avisen Het Nieuwsblad innført alkoholforbud blant både ryttere og støtteapparat i Lotto Soudal. Tidligere har bare rytterne hatt forbud mot å innta alkohol eller andre rusmidler.

Nå strammes det altså ytterligere inn.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Noen vil kanskje hevde at det bare skulle mangle, men i ethvert belgisk lag har det ikke vært lange veien fra parkeringsplassen eller hotellrommet til baren når mekanikere, lagledere og massører har lagt en forholdsvis lang arbeidsdag bak seg.

Lotto Soudal har ikke vært noe unntak fra «denne regelen», men har også opplevd uheldige episoder som da sportsdirektør Kevin De Weert ble sendt hjem fra La Vuelta kvelden før rittet startet. Han pådro seg også en karantene fra lagets aktiviteter, ettersom det ikke var første gang han var involvert en slik episode.

– Sikkerhetshensyn

I dag er De Weert tilbake i jobben og plassert under Lelangue i lagets sportslige hierarki. Franskmannen bedyrer dog at innstrammingen ikke har noe med «De Weert-episoden» å gjøre.

Store omveltninger i Lotto Soudal

– Vi har etterlevd en code of conduct allerede. Jeg har bare justert den litt på grunn av sikkerhetsårsaker. Omtrent alle i støtteapparatet er nødt til å kjøre bil i løpet av arbeidsdagen. Derfor høres det ut som en god løsning å forby alkohol, sier Lelangue til Het Nieuwsblad.

Det finnes dog unntak for regelen. Det kan for eksempel være under feiringen av en etappeseier, en fødselsdag eller andre anledninger laglederen anser for å være «spesielle». Lelangue mener det hviler et stort ansvar på hver enkelt ettersom man bærer tøy med både lagets- og sponsornavnene på seg til enhver anledning ute på reise.

– Vi er alle ambassadører for Lotto Soudal, presiserer han.

– Dessuten er det jo også hyggelig å ta en kaffe sammen.

Alkoholforbudet i Lotto Soudal ble for øvrig innført allerede under lagets desembersamling på Mallorca. Alle rytterne skrev under på lagets interne retningslinjer der, og risikerer sanksjoner om de velger å bryte alkoholforbudet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse