BLIR MED VIDERE: Kevin De Weert, her sammen med Jasper Stuyen og Nikolas Maes under VM i Qatar i 2016. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

De Weert får fortsette i Lotto Soudal

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.09.19 08:59

Del på    

Drar til Yorkshire med Campenaerts på mandag.

(procycling.no): Den tidligere belgiske landslagssjefen ble sendt hjem fra Vuelta a España og suspendert etter at han kom tilbake på hotellet i beruset tilstand, noe som også hadde skjedd flere ganger tidligere.

Mandag er han tilbake igjen i Lotto Soudal-systemet og blir med Victor Campenaerts og Brent Van Moer over til Yorkshire, hvor de skal gjøre de siste forberedelsene før de individuelle tempoene for henholdsvis menn elite og menn U23. 

– Kevin har allerede oppnådd resultater med denne tilnærmingen tidligere og han vil fortsette med å gjøre det for oss i fremtiden. Da suspensjonen hans ble kjent, sa jeg at jeg ville holde kontakt med ham. Vi har snakket flere ganger de siste ukene og Kevin har forsikret meg om at slike hendelser ikke vil skje igjen, sier direktøren i Lotto Soudal, John Lelangue, til Het Nieuwsblad.

Lelangue vil ikke kommentere hvorvidt de vil kreve at De Weert får behandling for alkoholmisbruken: –  Det er noe mellom Kevin og meg, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kun prestasjonsleder i fremtiden

Ifølge den belgiske avisen forhørte De Weert seg med andre lag mens han var suspendert. Han skal blant annet ha sendt en melding til Remco Evenepoel og spurt om han kunne hjelpe ham inn i Deceuninck-Quick-Step, men nå fortsetter altså De Weert jobben sin i Lotto Soudal.

Belgieren er ansatt som prestasjonsleder, men har altså også vært med som lagleder i flere ritt.

– Det er klart at De Weert ikke lenger vil jobbe som lagleder, kun som prestasjonsleder. Det er også i den rollen han har oppnådd resultater for og vi er overbevist om at han vil gi oss enda flere resultater, sier Lelangue. 

De Weert var blant annet en meget viktig brikke i oppladningen til Victor Campenaerts, da Lotto Soudal-rytteren slo timesrekorden tidligere i år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse