HAR IKKE GITT OPP: Carl Fredrik Hagen skal kjempe om etappeseier før årets Giro d'Italia når Milano. (Photo by Luis Gomez - Pool/Getty Images)

Offensiv «Calle»: – Blir forhåpentligvis god underholdning på TV

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.10.20 13:25

Del på    

Carl Fredrik Hagen sikter mot Madonna Di Campiglio eller Stelvio …

(procycling.no): Giro d’Italia går inn i sin avgjørende uke. Det betyr høye fjell, spisse albuer og kniving om både plasseringer i sammendraget og kamp om enkeltetapper.

Det har ikke vært noen stor ’höjdare’ for Carl Fredrik Hagen så langt, men Oppegård-mannen er fast bestemt på å slå i fra seg i forkant av hovedfeltet.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan. Jeg vet at etappene som kommer er sinnssykt harde, men jeg tror de skal passe meg bra. Jeg vil prøve å komme meg med i bruddet. Forhåpentligvis lykkes jeg én eller to dager. Jeg håper feltet vil la bruddet gå og konsentrere seg om de som kjemper om sammenlagtseieren, sier Hagen til Eurosport.

Kupert etappe venter

Tirsdag står en 229 kilometer lang affære mellom Udine og San Daniele del Friuli på menyen. Det er en kupert sak med tre kategoriserte stigninger i første halvdel, før rytterne skal i gang med en sløyfe som sender dem over Monte di Ragogna (3 km á 9 prosent) ved tre anledninger.

Denne stigningen vil definitivt skille. Fra toppen ved siste gangs passering og inn til mål er det bare 13 kilometer igjen av etappen.

I etterkant av en målgang, og en fremdeles ganske åpen kamp om La Maglia Rosa, er det ’anyone’s guess’ om etappeseieren vil stå mellom ryttere i utbrudd, eller om sammenlagkanonene vil denge løs mot hverandre.

Håper det smeller på Madonna di Campiglio

Hagen ser først og fremst på etappen som ’eksplosiv’, og har vendt fokus over mot Madonna di Campgiglio og Laghi di Cancano i stedet.

Spesielt i sistnevnte bakke er han godt kjent, da han gjorde unna forberedelsene til året Giro d’Italia på høydeleir i de italienske Alpene.

– Til Laghi de Cancano kjenner jeg finishen og alt. De to etappene passer meg veldig bra, sier han til Eurosport.

Den første av de to består av to digre fjell på de første 12 milene. Først Forcella Valbona (21,4 km á 6,7 pst) og deretter Monte Bondone (20,5 km á 6,6 pst). Så er det mer lettkjørt inn mot mål, før rytterne skal opp til Madonna di Campiglio (9,5 km á 6,7 prosent). Dagen etter stuper det oppover rett fra start over Campo Carlo Magno (14,2 km á 5,8 pst) og Hofmandjoch (8,6 km á 8,9 pst) – før mektige Stelvio venter: 24,8 km á 7,4 prosent med ren sykkel-nytelse. Målgang er lagt til Laghi di Cancano inne i nasjonalparken: De siste ni kilometerne stiger 6,8 prosent i snitt.

Trenger ikke ta like mye hensyn til Vanhoucke

Tidligere i rittet holdt Harm Vanhoucke i den hvite ungdomstrøya (på lån fra Joao Almeida, vår anm.) og lå helt oppe på en fjerdeplass i sammendraget. Nå har unggutten sprukket totalt, og har tapt nesten halvannen time til teten på de siste fem-seks etappene.

Det gjør også at friheten til Hagen er uinnskrenket:

– Jeg velger å være optimist. Jeg gidder ikke sitte her og vente på å komme i mål. Jeg vil fortsatt utrette noe. Det kommer noen dager nå som passer meg bra. De blir forhåpentligvis god underholdning på TV. Hvis ikke det går bra, skal jeg i hvert fall dra hjem i visshet om at jeg har prøvd, slår han fast.

PS: Den 16.-etappen mot San Daniele dei Friuli pågår nå. 28 mann har gått i utbrudd. Ingen nordmenn blant disse (les: Carl Fredrik Hagen). Hans lagkompis Stefano Oldani er dog presente.

Tagget med: , , ,

Les også disse