NEI TIL PILS: John Lelangue har fått alle ryttere og andre ansatte i Lotto Soudal til å skrive under på at de ikke skal nyte alkohol i forbindelse med lagets aktiviteter. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Store omveltninger i Lotto Soudal

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 26.11.19 11:00

Del på    

12 personer i støtteapparatet har sluttet.

(procycling.no): I sommer vant Caleb Ewan tre og Thomas De Gendt én etappeseirer under Tour de France – i tillegg til at Tim Wellens lenge holdt grepet om klatretrøya. Vi nordmenn husker nok best topp 10-plasseringen til Carl Fredrik Hagen fra vueltaen.

Sportslig suksess til tross; på toppen har det likevel stormet, og det er ikke noe nytt fra den kanten de siste åra.

Der Marc Sergeant har valgt å styre laget som «en familie», har det endret seg når personer med annen innstilling til hvordan butikken skal styres hatt fått mer makt i laget. I januar 2018 troppet tidligere rytteragent Paul De Geyter inn som ny general manager i laget. Han fikk sitt å stri med da han innførte et generasjonsskifte som blant annet bidro til å fjerne Lars Bak og André Greipel fra lønningslistene.

Den tyske veteranen hadde syklet for laget i åtte sesonger, men dro videre til Arkéa Samsic med følelsen av å bli dårlig behandlet etter at Caleb Ewan ble signert bak hans rygg.

Tyskeren har hele tiden hevdet at han fikk et nytt kontraktsforslag av Lotto Soudal, men endte likevel opp med å ta steget ned til fransk prokonti i 2019.

De Geyter ut – Lelangue inn

De Geyter ble heller ikke sittende lenge på toppen av Lotto Soudal-hierarkiet. Tidlig i oktober 2018 ga han seg.

Inn kom John Lelangue som de siste åra hadde livnært seg som direktør for idrettsforbundet i Dubai. I 2013 trakk Lelangue trakk seg som sportsdirektør i BMC Racing dagen etter at Cadel Evans trillet inn til en skuffende 39.-plass i sammendraget.

Og det er den samme Lelangue som nå skaper rabalder innad i Lotto Soudal-apparatet, skriver Gazet Van Antwerpen og Het Nieuwsblad.

Ifølge avisen har hele 12 personer i lagets støtteapparat enten valgt å slutte selv eller fått sparken av toppledelsen. Gazet Van Antwerpen skriver at omtrent halvparten av dem ikke ønsket å jobbe under det ’nye regimet’.

På toppen sitter nå Lelangue sammen med Kevin De Weert. De Weert ble sendt hjem fra vueltaen i slutten av august etter en alkoholrelatert hendelse kvelden før rittet startet, og ble siden suspendert fra rollen som sportsdirektør.

I høst hadde han et oppklaringsmøte med Lelangue, og han ble tatt inn i varmen igjen. De Weert ble faktisk også sendt hjem fra Tour de France i sommer på grunn av en «liknende hendelse».

Lotto Soudal suspenderer De Weert

Lelangue: – Helt naturlig

Siden den gang er det også klart at Marc Sergeant hatt tatt steget ned i en rolle som seniorrådgiver innenfor satsingen. Belgiske medier melder også at sportsdirektør Herman Frison har fått mindre innflytelse, mens Bart Leysen har skiftet til Corendon-Circus.

– Det er helt naturlig at det skjer utskiftninger i støtteappartet til sykkellag. Du er nødt til å utvikle deg i takt med tiden. Hos oss er det ikke det individuelle som er viktigst, men lagets beste. De som ønsker å jobbe andre steder, er i sin fulle rett til å gjøre det, uttaler Lelangue til Gazet Van Antwerpen.

Mekanikerne Jeanick Verstrate og Robby Pilgrims har gått til henholdsvis CCC og Deceuninck-Quick Step, mens soigneurene Filip Decru og Petoni Escandell alt er inne hos Corendon-Circus og Movistar.

PS: Foran 2020 er blant andre Philippe Gilbert, John Degenkolb, Jonathan Dibben og Steff Cras nykommere i Lotto Soudal. Samtidig har Tiesj Benoot, Jens Keukeleire og Victor Campenaerts forlatt laget.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse