Prøv Procycling Pluss idag

VANT I KRISTIANSAND: Michael Albasini vant den andre etappen i Tour des Fjords 2018. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Albasini legger opp etter Tour de Suisse neste år

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.10.19 15:56

Del på    

Veteranen vil dermed avslutte karrieren på hjemmebane.

(procycling.no): Sveitseren vil være 39 år når Tour de Suisse 2020 avsluttes den 14. juni.

– Det er strålende å kunne avslutte karrieren i et ritt du som rytter virkelig liker. Det er et ritt jeg alltid har hatt et godt forhold til, det er på hjemmebane og for alle ryttere er det strålende å kunne avslutte på hjemmebane, sier han i en pressemelding.

Albasini startet proffkarrieren i Phonak i 2003 og syklet der i to år. Deretter gikk turen til Liquigas i fire sesonger, før han syklet for HTC-Columbia/High Road i tre år. Siden 2012 har han syklet for dagens Mitchelton-Scott, og det er også her han har hatt sine beste år i karrieren. 

Riktignok vant han en etappe i Vuelta a España i 2011, men i 2012 tok han det som nok er karrierens største seier da han vant Volta Ciclista a Catalunya sammenlagt. Da vant han den første etappen fra et brudd og fulgte opp med en ny etappeseier dagen etter fra en redusert gruppespurt. Den tøffeste etappen kom på den tredje etappen, men etappen ble nøytralisert på grunn av snø og på de påfølgende etappene hadde Albasini god kontroll på sammenlagtseieren.

Det samme året vant han også sin tredje etappeseier i Tour de Suisse. Av de sveitiske etapperittene er det utvilsomt Tour de Romandie han har gjort det best i. Der har veteranen intet mindre enn syv etappeseirer.

Til tross for flere forsøk har han aldri klart å vinne noen av Ardennerklassikerne. I Flèche Wallonne har han en tredjeplass fra 2015 som best, mens han noe overraskende måtte se seg slått i spurten av Wout Poels i kamp om seieren i Liège-Bastogne-Liège i 2016. 

Hans foreløpig siste seier er sammenlagtseieren i Tour des Fjords i 2018.

 

Tagget med: ,

Les også disse