Prøv Procycling Pluss idag

PASS DEG, SAGAN! Nå er Julian Alaphilippe klar for å gjøre unna debuten i Flandern rundt. Her er de to avbildet underveis i Amstel Gold Race. (Photo Pool NV by Luc Claessen/Getty Images)

Alaphilippe sikter seg inn mot Flandern rundt-debut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.12.19 13:52

Del på    

– Jeg trenger nye utfordringer, sier franskmannen.

(procycling.no): Julian Alaphilippe er rundt regnet den aller mest allsidige rytteren i sykkelverdenen i dag. Merittlista hans spenner relativt vidt fra 14 dager i gul trøye under sommerens Tour de France, til spurtseier under Tirreno-Adriatico, seier i Milano-Sanremo, Strade Bianche og klatretrøya fra 2018-utgaven av touren.

Den ene tingen vi anså som et lite spørsmålstegn under årets Tour de France, feide han også til side som med den største selvfølge. Alaphilippe vant like greit tempoetappen i Pau, og økte forspranget bakover til konkurrentene i kampen om den gule trøya ytterligere …

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Når man vinner like mye som franskmannen har gjort de siste to åra, er man også nødt til å sette seg nye mål. I et intervju med L’Équipe forteller mannen som nylig ble stemt fram som vinneren av prisen Vélo d’Or, at han sikter imot Flandern rundt-debut i 2020.

– Jeg kommer til å reise dit for å se hva det dreier seg om. Jeg trenger nye utfordringer, klargjorde han samme kveld han mottok Vélo d’Or-trofeet.

– Ikke gjør det til hovedmålet ditt

Alaphilippe har stått fram som Alejandro Valverdes arvtager under Fléche Wallonne. Et ritt han har vunnet de siste to åra.

Som Deceuninck-Quicksteps kaptein i Ardennene, sikter 27-åringen mot toppen av Liège-Bastogne-Liège og Amstel Gold Race, også. Fremdeles er andreplassen i Liège fra 2015 hans beste resultat, mens han ikke har vært dårligere enn nummer sju etter fire fullførte versjoner av Amstel Gold Race.

Med kapteinsansvaret mellom 19.-26. april neste år, sier det seg selv at han ikke vil gjøre med resultatansvar på sine skuldre under Flandern rundt to uker i forveien. Quickstep-maskineriet har også Zdenek Stybar, Bob Jungels, Yves Lampaert og Kasper Aasgreen i bakhånd foran Belgias største sykkelritt.

– Det er greit for oss at du gjør Flandern rundt, men ikke gjør det til hovedmålet ditt. Dersom det ikke skulle fungere, trenger vi deg fremdeles i Liège, skal ha vært beskjeden fra teamsjef Patrick Lefevere, ifølge Alaphilippe.

– Jeg er fremdeles en viktig leder foran Ardennene, men Patrick vet også at hvis jeg ikke er i for dårlig slag i Flandern, vil jeg også være viktig for laget der, legger han til.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PS: I fjor forsøkte Alejandro Valverde seg i Flandern rundt. Den spanske veteranen kjørte inn til en meget respektabel 8.-plass. I 2018 stilte Nairo Quintana til start i Dwars door Vlaanderen som trening foran brosteinsetappen med målgang i Roubaix under Tour de France det året.

Tagget med: , , ,

Les også disse