TAPTE MYE: Katrine Aalerud i aksjon under lagtempoen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud tapte mye tid etter velt før lagtempoen: – Stupte over sykkelen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.07.19 17:51

Del på    

Dårlig start for det norske håpet.

Årets Giro Rosa startet med en lagtempo i kupert terreng, men allerede på gjennomkjøringen ble det dramatisk for Katrine Aalerud.

– Jeg hadde utrolig uflaks da vi skulle kjøre gjennom løypa, så plutselig satte forhjulet på temposykkelen seg helt fast. Jeg stupte rett og slett over sykkelen, så jeg tror jeg brakk eller bristet et ribbein.

Aalerud er rittets eneste norske deltaker. Virtu-rytteren har selv et håp om å bli blant de ti beste i sammendraget.

Det håpet fikk seg et kraftig skudd for baugen etter at hun tapte fem minutter på den første etappen. Virtu endte på niendeplass på lagtempoen, 1:45 bak vinnerlaget Canyon-SRAM, og Aalerud klarte altså ikke å holde følge med lagvenninnene.

– Det var helt forjævlig å puste. Tror jeg har fått min uflaks før denne giroen, sier Aalerud, som allerede var noe mørbanket etter å ha veltet i siste sving under søndagens NM-fellesstart.

Foreløpig har 24-åringen ingen planer om å bryte rittet.

– Det er helt jævlig, men jeg gir ikke opp. Det er dritt å starte slik, men jeg skal prøve å gi det jeg kan for laget. Jeg vet ikke helt hva jeg kan bidra med, må se hvor ille det å sykle i morgen også.

Niewiadoma i rosa

Anført av Kasia Niewiadoma (som kunne ikle seg den rosa ledertrøya) tok Canyon-SRAM seieren 24 sekunder foran nærmeste utfordrer, Bigla Pro Cycling.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lagtempoen leverte i det hele tatt ganske store avstander. Mitchelton-Scott med forhåndsfavoritt Annemiek van Vleuten tapte 53 sekunder, mens Boels-Dolmans med Anna van der Breggen tapte 1:04.

 

Tagget med: ,

Les også disse