TROFAST: Matteo Tosatto (t.v) har vært en lojal hjelperytter for Alberto Contador i mange år. Bildet er fra den første etappen av årets Tour de France, der spanjolen veltet. © Tim De Waele

42-åring i kontakt med to WorldTour-lag

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.11.16 11:31

Del på    

Contador-løytnant er på jakt etter ny arbeidsgiver.

(procycling.no): Denne høsten har det til tider vært kaotiske tilstander på overgangsmarkedet. I uvissheten rundt hvilke lag som får WorldTour-lisens kommende sesong, har både ryttere og lag måtte avvente. Flere WorldTour-ryttere har ikke fått ny kontrakt for neste år.

Både Ilia Koshevoy (Lampre-Merida) og Fredrik Ludvigsson (Giant-Alpecin) har måttet ty til Twitter for å søke ny arbeidsgiver.

Etter årets sesong trekker Oleg Tinkoff seg ut av sykkelsporten, og med det måtte nærmere 30 ryttere ut på kontraktjakt. Med unntak av to ryttere, har hele Tinkoff-laget klart å finne lag. De to rytterne er Matteo Tosatto og Evgeny Petrov.

Nå forteller førstnevnte til tuttobiciweb.it at han er i kontakt med to WorldTour-lag. 

42-åringen har vært proff i 20 år, og har vært en trofast løytnant for Alberto Contador siden 2011. Den italienske ringreven har med sin kjørestyrke og posisjonsevne vært en general for spanjolen på de flate etappene i Tour de France.

Men da Contador i høst meldte overgang til Trek-Segafredo, ble ikke Tosatto med.

– Jeg er i samtale med to WorldTour-lag, men har ingenting konkret foreløpig. Jeg vet at flere lagledere ønsker meg, sier Tosatto. Han påpeker også at det ikke betyr mye, da det til syvende og sist er budsjett og penger som avgjør.

Vil bli sportsdirektør

– Jeg har en tanke om at jeg er i stand til å kjøre i toppen ett år til, men vi er nå i november og det er få ledige plasser. Når det er sagt, er jeg rolig. Hvis jeg kan konkurrere igjen, vil jeg være fornøyd. Ellers vil jeg være glad for å ha en rolig fremtid.

På spørsmål om han har en plan for hva han skal gjøre hvis han ikke forblir proffsyklist, forteller italieneren at han har lyst til å bli sportsdirektør.

– Jeg har begynt på kurs for å bli sportsdirektør, og jeg har fått noen forslag til hva jeg kan gjøre av andre roller innenfor sykkelsporten.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

KAN FORTSATT BIDRA: Matteo Tosatto sitter på mye erfaring, og mener han kan fortsette å sykle på toppnivå. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tagget med: , ,

Les også disse