SPURTSEIER: Den andre etappen i Tour de Yorkshire ble vunnet av Rick Zabel. Foto: Michael Steele/Getty Images

Zabel suveren i Yorkshire

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.05.19 19:18

Del på    

Etterlenget Katusha-seier i regnfull spurt.

Med en sugende spurt fra dypet var Rick Zabel (Katusha-Alpecin) den klart beste på den andre etappen i Tour de Yorkshire og vant med et par sykkellengder ned til Boy van Poppel (Roompoot).

– Det var veldig hektisk i dag. Det begynte å regne de siste fem kilometerne, så det var bare kaos på slutten. Jeg vet ikke hvordan, men jeg kom i en god posisjon og gikk for en langspurt, sier Zabel i et intervju vist på Eurosport etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det var en enorm lettelse da jeg krysset målstreken først. Jeg har hatt en dårlig sesong med kragebeinsbrudd, så jeg er veldig glad for denne seieren. 

Seieren var sårt tiltrengt for det tyske laget, som dermed tok sin andre seier for sesongen.

Sammenlagt leder fremdeles Jesper Asselman (Roompot), nå sekundet foran Zabel.

Seierstørken fortsetter for Cavendish

Inn mot oppløpet gjorde Dimension Data med Rasmus Fossum Tiller en god jobb med å posisjonere Mark Cavendish, men briten mistet hjulet til opptrekker Mark Renshaw og nølte akkurat litt for lenge da spurten åpnet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed ble han låst inne og satte seg tidlig opp da han innså at han var sjanseløs på seieren.

Cavendish venter med det fremdeles på sesongens første seier etter å ha fått de siste sesongene ødelagt av kyssesyken. Det er første gang i karrieren at han har gått over ett år uten seier, nå 449 dager siden hans forrige seier i på den tredje etappen Dubai Tour 8. februar 2018.

Rolland prøvde seg med sent angrep

Etter at damene først hadde vært gjennom den samme løypa tidligere på dagen, tok herrene fatt på sin tur fra Barnsley til Bedale, via VM-løypa i Harrogate, på den andre etappen i Tour de Yorkshire.

Jesper Asselman (Roompot) tok seieren på den første etappen etter at han akkurat holdt unna fra bruddet, og etter at spurterne måtte se at seierssjansen forsvant på torsdag, var det aldri tvil om at bruddet ville bli kjørt inn på fredagens etappe.

Thomas Stewart (Canyon) og Christopher McGlinchey (Vitus Pro Cycling) støtet fra bruddkameratene de med snaut 20 kilometer igjen og ble liggende 15-20 sekunder foran feltet en stund. Det utnyttet tre andre angrepslystne som en invitasjon til å teste beina og med ni kilometer igjen støtet blant andre Pierre Rolland (Vital Concept) seg opp. Med fire kilometer igjen ble de alle hentet og dermed ble det en massespurt i Bedale, som i kvinnenes ritt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse