Prøv Procycling Pluss idag

UTE AV GIROEN: Simon Yates fikk en dårlig start på Giro d'Italia og har nå trukket seg fra rittet. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Yates ute av giroen etter positivt koronatest

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.10.20 10:24

Del på    

Negative tester hos resten av Mitchelton-Scott.

I forkant av den åttende etappen av Giro d’Italia lørdag, har Simon Yates trukket seg fra rittet.

Briten hadde milde symptomer fredag kveld og ble testet for koronaviruset. Etter at den første testen kom tilbake positiv, ble han testet nok en gang og den andre testen var også positiv.

– Simon hadde en mild temperatur fredag kveld, under en rutinemessig temperatursjekk, som er blitt gjort tre ganger daglig under giroen.

– I følge med Racesafe sin Covid-19-protokoll, ble han isolert på rommet sitt og det ble umiddelbart bedt om en hurtigtest fra RCS, som viste seg å være positiv, forklarer Mitchelton-Scott sin lege, Matteo Beltemacchi.

Yates blir nå fraktet bort fra rittet med ambulanse, og skal oppholde seg i isolasjon på sykehus for en periode. Øvirge medlemmer av laget har også blitt testet, og skal testes ytterligere de neste dagene, men alle testene har så langt vært negative.

På rittets første hviledag på mandag skal hele Giro-feltet gjennom tester. Mens det under Tour de France var en veldig klar regel på at om to medlemmer fra et lag testet positivt, så måtte hele laget forlate rittet, har ikke RCS implementert de samme reglene i sitt ritt.

Yates var regnet som en av de store favorittene til å vinne årets Giro d’Italia, men hadde en dårlig start på rittet. Briten ble hektet tidlig av i avslutningen på den tredje etappen opp Mont Etna, og foran lørdagens etappe lå han nesten fire minutter bak sammenlagtleder João Almeida (Deceuninck – Quick-Step).

Etter den tredje etappen forlot også Geraint Thomas rittet. Ineos-ryttteren veltet i den nøytrale sonen på etappen og pådro seg et brudd i bekkenet.

Tagget med: , , ,

Les også disse