Prøv Procycling Pluss idag

KARRIERENS STØRSTE: Michael Woods kjempet seg først over målstreken på tøff Vuelta-etappe i Baskerland. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Woods hedret dødfødt sønn: – Jeg tenkte på ham opp hele bakken

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.09.18 17:59

Del på    

Tok karrierens første Grand Tour-seier i stupbratt avslutning.

(procycling.no): Med en svært krevende avslutning opp til Balcón de Bizkaia ble det en svært spennende innspurt på den 17. etappen av Vuelta a España.

Kampen om seieren stod til slutt mellom Michael Woods (EF Education First-Drapac) og Dylan Teuns (BMC Racing Team). Den eksplosive duoen hadde distansert blant andre Rafal Majka (BORA-hansgrohe) og David de la Cruz (Team Sky), og kjempet innbitt opp den siste, bratte biten.

Etter at Teuns hadde forsøkt å kontre et av Woods sine forsøk med 500 meter til mål gikk canadieren til på nytt og fikk raskt en luke. På de uutholdelige siste meterne kom belgieren sakte nærmere, men den tidligere løperen kunne til slutt juble for karrierens første Grand Tour-seier. For canadieren var triumfen av det meget emosjonelle slaget.

– Min kone hadde en dødfødsel for to måneder siden. Vi mistet vår lille gutt. Navnet hans var Hunter. Jeg tenkte på ham opp hele bakken. Jeg hadde så lyst til å vinne for ham. Jeg klarte det, sa en følelsesladd Woods i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Samtidig sørger han for ytterligere suksess for EF Education First-Drapac, som får sin andre etappeseier i årets Vuelta a España, etter å ha dratt tomhendt hjem fra både Giro d’Italia og Tour de France.

Valverde knappet inn

Etter at sammenlagtleder Simon Yates (Mitchelton-Scott) økte ledelsen på gårsdagens tempoetappe viste sammenlagt-toer Alejandro Valverde (Movistar) styrke i Baskerland onsdag.

Mot slutten gikk veteranen til og sammen med Enric Mas (Quick-Step Floors) krysset han målstreken to minutter og 40 sekunder bak Woods, og åtte sekunder foran yates.

Dermed kuttet 38-åringen Yates’ ledelse til 25 sekunder, mens Mas ligger som tre i sammendraget, et minutt og 22 sekunder bak.

For Valverdes lagkamerat Nairo Quintana ble det en svært tøff dag og colombianeren måtte avgi omkring minuttet til den nevnte trioen, og ligger nå over to minutter bak Yates.

Tagget med: , ,

Les også disse