SJOKKERENDE SEIER: Westra tok en smått sjokkerende seier da lekte med Alejandro Valverde og resten av klatreeliten opp den bratte Mende-stigningen i Paris-Nice i 2012. Foto: Arkiv

Westra legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 9.01.17 17:17

Del på    

Bekreftet av laget etter forvirrende Facebook-status.

Nederlandske Lieuwe Westra legger opp med umiddelbar virkning. Det bekreftet laget hans, Wanty-Groupe Gobert, på twitter mandag ettermiddag.

34-åringen signerte for det belgiske prokontinentallaget foran 2017-sesongen, med bakgrunn i et ønske om å få flere vinnersjanser for seg selv. De tre siste årene har han syklet for Astana.

Kontrakten med Wanty skulle opprinnelig vare i tre år, men på søndag kom det en melding på Westras Facebook-side, som senere ble slettet, som sa at han ville legge opp. Ifølge Cyclingnews.com og Nos.nl skrev han «I dag har jeg bestemt meg for å legge opp. Jeg har ikke råd til å fortsette. Takk til A Boskamp og K Snijder! Ok, jeg stopper nå og jeg har tid til å løse disse problemene. Takk til sykkelverdenen, ciaooo westra». Boskamp og Snijder er henholdsvis manageren og den tidligere svogeren til Westra.

Budskapet ble altså bekreftet av laget på mandag.

Skal ha slitt med depresjon

Cyclingnews skriver at Westra den siste tiden har vært deprimert, og at han allerede i 2015 vurderte å legge opp.

– Det var bare for mye som skjedde i løpet av ett år. Forholdet mitt ble ødelagt, jeg lever alene i Monaco, langt hjemmefra. Mange ting skjer rundt meg i rittene, krasj, folk som fremdeles er i koma. Alle disse små tingene samlet, kan knekke meg, sa Westra til Wielerflits.nl i sommer.

Svigerinnen hans har også i en Facebook-post skrevet at de respekterer valget til Westra, og at de nå vil gi han muligheten til å få noen dagers hvile før han forteller mer om avgjørelsen.

Westra legger dermed opp etter åtte år som proffsyklist. I en alder av 26 ble han klar for Vacansoleil, hvor han syklet i fem år. Der slo han for alvor gjennom i 2012, da han vant den femte etappen til Mende i Paris-Nice, og ble nummer to sammenlagt. Samme året vant han også Danmark Rundt.

I 2014 vant han en etappe i både Volta Ciclista a Catalunya og Critérium du Dauphine, mens den siste seieren ble sammenlagtseieren i Driedaagse de Panne fra 2016.

Tagget med: ,

Les også disse