KAN FÅ ETTERSPILL: Om avsløringen Lieuwe Westra har kommet med er sanne, kan det få økonomisk etterspill fra hans tidligere arbeidsgiver. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Astana «sjokkert» av Westra-uttalelser

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.04.18 09:15

Del på    

Vurderer søksmål mot rytteren.

(procycling.no): Lieuwe Westra forteller i utdrag fra sin nye bok at han brukte kortison gjennom store deler av sin karriere. Stresshormonet får kroppen til å presse seg forbi smerteterskelen, og er forbudt å bruke i sykkelsporten.

Les også: Westra innrømmer misbruk av TUE-systemet

Westra fikk tak i det, også som Astana-rytter, via misbruk av medisinske fritak:

– Jeg nøt det: å få oppmerksomhet etter en god prestasjon. I min første sesong som proff så gikk det opp for meg at det ikke ble noen seier kun gjennom hardt arbeid. Om du ville være en av de store gutta, så måtte du presse grensene for hva som var tillatt, skriver Westra ifølge nederlandske Leeuwarder Courant.

Brudd på interne retningslinjer

I en pressemelding distanserer Astana Pro Team seg fra uttalelsene. De sier det kan bli aktuelt å ta rettslige skritt mot rytteren:

– Vi er sjokkerte over å lese om Lieuwe Westra og hans misbruk av TUEs mens han hadde kontrakt med Astan Pro Team, ettersom laget aldri ga ham noen av medisinene som er nevnt av dagens aviser, heter det i uttalelsen fra laget. Vi er sjokkerte over nyheten, og vil gjøre det klart at Astana Pro Team har forbud mot disse medikamentene og ville aldri ha gitt det til våre ryttere, heter det i meldingen.

– Dersom bruk av forbudte midler fant sted, forbeholder Astana Pro Team seg retten til å kreve en finansiell kompensasjon fra rytteren, ettersom bruk av disse midlene er strengt forbudt av lagets interne retningslinjer som alle rytterne signerer på.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse