Prøv Procycling Pluss idag

GOD I REGN: Tim Wellens vant den sjette etappen. AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Wellens best på tøff etappe

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.08.17 16:17

Del på    

Store endringer i sammendraget i BinckBank Tour.

Det var to rutinerte ryttere i BinckBank Tour-sammenheng som gjorde opp om etappeseieren i Houffalize. Tom Dumoulin ble nummer to i 2013, og tre i 2014, mens Tim Wellens vant i både 2014 og 2015. De to kom seg av gårde sammen med 24 kilometer igjen, og godt hjulpet av en veldig dravillig Wellens, holdt de unna helt inn til målbyen.

Der var Tim Wellens best, og sikret seg etappeseieren på den tøffe etappen.

I sammendraget ligger de to også på de to første plassene, med Dumoulin fire sekunder foran Wellens.

Store endringer i sammendraget

Jasper Stuyven kom inn som nummer tre fra en femmannsgruppe, 17 sekunder bak etappevinner Wellens. I tillegg til Stuyven, satt også Greg Van Avermaet, Tiesj Benoot, Oliver Naesen og Michael Valgren i gruppa.

Ned til tredje gruppe på veien, med sammenlagtleder Lars Boom og Peter Sagan blant andre, skilte det til slutt 1.42. Dermed tyder alt på at sammenlagtseieren vil stå mellom de syv rytterne som kom inn først, foruten Tiesj Benoot – som har tapt mye tid på tidligere etapper.

I sammenlagtkampen er det altså Dumoulin som nå leder, og dermed får muligheten til å vinne BinckBank Tour for første gang. Wellens kan vinne for tredje gang, og den alltid angrepsvillige belgieren vil defintivt prøve seg på søndagens etappe, som er en mini-utgave av Flandern rundt, med blant annet Muur van Geraardsbergen og Bosberg som en del av finalen.

– Det vil bli en veldig hard kamp. Det var det også i dag, og det vil bli det samme i morgen. Jeg håper bare at fire sekunder er nok. Vi har vist de siste to dagene at vi har et veldig sterkt lag. Vi må spille det taktisk riktig, så får vi se om det er nok, sier Dumoulin i et intervju vist på Eurosport Player etter etappen.

Mens Wellens kun er fire sekunder bak Dumoulin, er det 46 sekunder ned til tredjemannen i sammendraget, Van Avermaet.

Sagan punkterte fra tetgruppa

Et ruskete klassikervær ble servert rytterne på den sjette etappen i BinckBank Tour, en etappe som var en mini-utgave av Liége-Bastogne-Liége.

De største favorittene kom samlet inn på den gylne kilometeren, med 24 kilometer igjen. I tillegg til å være tre innlagte spurter på kilometeren, var det også stedet for én av de tøffeste bakkene på etappen.

Peter Sagan (Bora-hansgrohe) angrep fra front, og fikk med seg Tim Wellens (Lotto Soudal), mens Tom Dumoulin (Sunweb), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Greg Van Avermaet (BMC), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Michael Valgren (Astana) og Tiesj Benoot (Lotto Soudal) gjorde et forsøk på å henge seg på. Men fra å se ut til å kunne overta sammenlagtledelsen, ble lykken fort snudd for Sagan. Slovaken punkterte på forhjulet like etter angrepet, og måtte se at hans hovedutfordrere i sammendraget seilte fra ham.

Wellens og Dumoulin kjørte best av de overnevnte, og kom først over de tre spurtene. Duoen fortsatte samarbeidet i etterkant av bakken, med femmannsgruppa til Van Avermaet jaktende ti-15 sekunder bak, og Sagans gruppe over minuttet bak.

Der satt også sammenlagtleder Lars Boom, men samarbeidet i gruppa ble aldri det beste, og de maktet ikke å komme opp igjen til de syv rytterne foran. Gruppa til Van Avermaet kom heller ikke opp til tetduoen, som dermed holdt samlet til mål, hvor Wellens var best.

Tagget med: , ,

Les også disse