Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Marianne Vos tok sin fjerde seier i Trofeo Alfredo Binda søndag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Vos overlegen i Trofeo Alfredo Binda

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 24.03.19 16:12

Del på    

Maktdemonstrasjon på oppløpet.

(procycling.no): Kasia Niewiadoma og Cecilie Uttrup Ludwig gjorde sitt for å utmatte Marianne Vos i stigningene før mål i Trofeo Alfredo Binda, men nederlenderen var urokkelig.

Dermed skulle en gruppe på ni ryttere gjøre opp om seieren i Women’s WorldTour-rittet på oppløpet i Cittiglio. CCC-Liv-lagvenninne Ashleigh Moolman-Passio ledet an og da Vos åpnet spurten var hun utilnærmelig.

31-åringen startet å juble 50 meter fra mål og var fullstendig overlegen, i det hun innkasserte karrierens fjerde seier i det italienske rittet.

– Sist var lenge siden. Jeg er veldig glad for denne, sa hun i seiersintervjuet.

Sist gang hun vant rittet var for syv år siden, i 2012, og tidligere har hun også vunnet i 2009 og 2010.

– Det var mye angrep de to siste rundene. Laget mitt gjorde en veldig god jobb, først Riejanne og så Jeanne for å holde det samlet, og så på de to siste rundene angrep Ashleigh for å gjøre rittet hardt. Så på den siste klatringen var vi en liten gruppe og Ashleigh fortsatte å kjøre for å holde meg i posisjon til spurten. Det var perfekt.

Katrine Aalerud (Team Virtu Cycling) syklet også rittet og var offensiv underveis. Hun spurtet om plassene i gruppen bak vinnergruppen og tok en solid 23.plass.

ANNONSE: Sykkelsesongen følger du hos Eurosport. Skaff deg tilgang nå!

Slik gikk det til:
En tøff løype ventet rytterne i Women’s WorldTour-rittet Trofeo Alfredo Binda søndag. I løpet av rittets 132 kilometer skulle en rekke bakker forseres.

I løpet av de 35 første kilometerne ventet også tre innlagte spurter, som ikke hadde noen øvrig betydning for rittet, annet enn at det var pengepremier til rytteren først over.

Sara Penton (Team Virtu Cycling), Loes Adegeest (Parkhotel Valkenburg) og Jessica Raimondi (Alè Cippolini) var de første til å etablere et brudd, men det skulle ikke vare lenge. Foran den første innlagte spurten i Besozzo hentet feltet dem inn igjen og det var BePink-rytter Rachele Barbieri som var raskest.

Den neste spurten i Cueveglio var det en italiener som var raskest igjen, denne gangen Silvia Persico fra Valcar Cylance. Den neste spurten kom raskt på og feltet holdt fremdeles samlet, i det Duval Eugénie (FDJ – Nouvelle Aquitaine – Futuroscope) spurtet først over streken.

Aalerud på offensiven

Etter den siste innlagte spurten var det 25 kilometer å sykle til man tok fatt på en 17,5 kilometer lang rundløype, som skulle sykles fire ganger. Umiddelbart etter spurten gikk man inn i Cunaro, 3,8 kilometer lang med 4,7 prosent i snitt.

Det ble satt opp høy fart opp stigningen og først over toppen var Demi Vollering (Parkhotel Valkenburg). Hun maktet imidlertid ikke å være med da en gruppe på åtte ryttere slet seg løs en kilometer senere, deriblant Katrine Aalerud. Den norske rytterens gruppe var imidlertid kortvarig og de ble kjørt inn snart.

I stedet skulle Tayler Wiles (Trek-Segafredo) komme seg av gårde på egenhånd og åpnet opp en luke på minuttet tilbake til feltet. To ryttere tok opp jakten, men maktet aldri å komme seg opp og like etter feltet entret Cittiglio og rundløypen der var Wiles forsøkt nøytralisert.

Moolman-Passio forsøker

På ny ble det angrepet og en enslig rytter gikk løs. Denne gangen Grace Brown (Mitchelton-Scott), men hun ble holdt på kontrollert avstand av feltet. Den australske rytteren holdt det gående én runde, før hun ble hentet.

I utforkjøringen fra klatringen Orino satte Jolanda Neff (Trek-Segafredo) fart, men også hennes forsøk var kortlevd. Ut på den nestsiste runden var det fremdeles et relativt stort felt som var samlet, men med 28 kilometer til mål ble det satt fart på sakene. Ashleigh Moolman-Passio (CCC-Liv) satte seg i front og den sørafrikanske klatreren utgjorde umiddelbart en forskjell.

En gruppe på drøyt ti ryttere hadde luke i utforkjøringen, men det var for lite initiativ i gruppen til å etablere en ledelse og dermed kom en stor gruppe opp igjen.

Går mot spurt

En ny Parkhotel Valkenburg-rytter på offensiven, da Demi Vollering gikk løs ut på den avgjørende runden. Nederlenderen opparbeidet seg raskt en luke på over halvinuttet. Feltet skulle likevel raskt komme tilbake, da man gikk inn i stigningene.

Umiddelbart kom et angrep fra Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM), og hun ledet an utskillelsen. Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla Pro Cycling) fulgte opp, men Marianne Vos (CCC-Liv) markerte, og en gruppe på ni ryttere gikk samlet over toppen på Orino.

Inn på de siste kilometerne ledet Moolman-Passio an for lagvenninnen Vos. En større gruppe nærmet seg raskt inne på den siste kilometeren, men kom for sent.

Inn på oppløpet gikk Vos til ute på venstresiden og ingen var i nærheten av å matche den nederlandske stjernens fart. CCC-Liv-rytteren startet feiringen med 50 meter til mål og krysset streken med god margin til Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) og Uttrup Ludwig.

ANNONSE: Den beste sykkelpakken får du hos Eurosport, «The Home of Cycling». Skaff deg tilgang nå!

Tagget med: , ,

Les også disse