FRONTER NYTT LAG: Marianne Vos blir leder på et nytt WorldTour-lag. Her avbildet under Ladies Tour. Luc Claessen/Getty Images.

Vos skal lede nytt WorldTour-lag

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.09.18 07:41

Del på    

– Vi er ekstremt fornøyd med denne utviklingen.

(procycling.no): WaowDeals gjør som BMC Racing Team og fusjonerer med CCC kommende sesong. Laget til den nåværende WorldTour-lederen Marianne Vos har tegnet en tre år lang avtale med den polske CCC-organisasjonen.

– Vi er ekstremt fornøyd med denne utviklingen. Dette gir oss mulighet til å oppnå store sportslige mål og profesjonalisere oss ytterligere, sier Eric van den Boom, teamsjef hos WaowDeals.

CCC ser dermed ut til å bli en styrke som må regnes med, både på dame- og herresiden, neste sesong.

– Vi får en polsk sponsor og et polsk navn, men vi skal beholde vår identitet og struktur som har vist seg vellykket innenfor kvinnesyklingen over mange år, sier Van den Boom.

– Lagets røtter skal forbli i den fruktbare, nederlandske jorden, selv om laget vil få en internasjonal profil med en blanding av ryttere fra toppsjiktet og fremadstormende talent. Hvilket har gjort dette til et flott lag. For øyeblikket går kontraktsforhandlingene mot slutten, sier den nederlandske teamsjefen.

Damelaget skal etter sigende sykle under samme navn og med samme drakt som herrenes WorldTour-lag. Dermed blir CCC det åttende WorldTour-laget med både dame- og herrelag, etter Astana, FDJ, Lotto Soudal, Mitchelton-Scott, Movistar, Team Sunweb og det kommende Trek-Segafredo.

Giant inn for BMC

Ifølge den belgisk avisen Het Nieuwsblad skal laget sykle på Giant kommende sesong. Merket fra Taiwan leverer for øyeblikket sykler til Team Sunweb, som har til hensikt å bytte til Cervélo i 2019. BMC har tegnet avtale med Dimension Data som for øyeblikket sykler på Cervélo.

CCC sin overtakelse av BMC-laget ble kunngjort på hviledagen under Tour de France i sommer. Laget har i prosessen gitt slipp på ryttere som Richie Porte (til Trek-Segafredo) og Tejay van Garderen (til EF Education). Lagets klassikeress, Greg Van Avermaet, blir imidlertid værende, i likhet med blant andre Patrick Bevin, Alessandro De Marchi og Michael Schar.

Laget har dessuten sikret seg flere rutinerte ryttere i form av blant andre Simon Geschke og Laurens ten Dam fra Team Sunweb, Serge Pauwels fra Dimension Data, samt unge, lovende ryttere som Will Barta fra Hagens Berman Axeon og Jakub Mareczko fra Willier Triestina – Selle Italia.

Tagget med: , ,

Les også disse