UTE LENGE: Tom Dumoulin har ikke være i aksjon siden Critérium du Dauphine, og med mindre han deltar i noen mindre ritt mot slutten av høstsesongen, ser det ut til at sesongen hans kan være over. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

VM ser også ut til å ryke for Dumoulin

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 09:43

Del på    

Den lange perioden ute vil bare øke sulten hans, mener treneren.

(procycling.no): Forrige uke ble det klart at Vuelta a España kommer for tidlig for Tom Dumoulin etter kneskaden i Giro d’Italia.

Da var det fremdeles usikkert om han ville kunne rekke VM i Yorkshire i slutten av september, men nå virker det også klart at han ikke blir å se under verdensmesterskapet.

Med en manglende forberedelse inn mot mesterskapet, sier landslagstrener Koos Moerenhout at «det ikke gir mening å snakke om VM», ifølge De Telegraaf, gjengitt av Cyclingnews.com.

Dumoulin har som senior gull på den individuelle tempoen og lagtempoen i 2017 og sølv i 2018, samt bronse på den individuelle tempoen i 2014.

Avisen melder at Dumoulin er tilbake igjen på sykkelen, men at han fremdeles ikke kan bruke full kraft i venstre bein.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det viktigste er at kneet kommer seg helt igjen. Tom vet hva han må gjøre for å være på starten av et treukersritt i toppform. Videre har han erfaring med å være i toppen av sammendraget i treukersrittene, så det er ikke som om han har skulket noen skoletimer. Denne lange perioden med hvile vil bare øke sulten hans for suksess, sier Dumoulins trener Hendrik Werner.

– Nå vet han hvordan det er å være på sidelinja gjennom hoveddelen av sesongen. Bare tenk på hvordan han vil revansjere det når kneet er hundre prosent igjen. Og da vil han være frisk på starten, både fysisk og mentalt, sier treneren.

Så er spørsmålet hvor Dumoulin igjen vil stille til start i et treukersritt og ikke minst for hvilket lag. I sommer har han vært sterkt ryktet til Jumbo-Visma, men foreløpig har han en kontrakt med Sunweb som strekker seg ut 2021.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse