Prøv Procycling Pluss idag

NYE LAG: Dette bildet ble tatt på tampen av 2017-sesongen i Tour of Britain, men siden den gang har Elia Viviani (Team Sky, nå Deceunick-Quick-Step), Fernando Gaviria (Quick-Step Floors, nå UAE Team Emirates) og Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin, nå UAE Team Emirates) alle skiftet. Etappen endte for øvrig med seier til Gaviria foran Viviani og Kristoff, mens Dylan Groenewegen, som foreløpig ikke har skiftet lag, ble nummer fire. Foto: © Tim De Waele

Viviani om Kristoff/Gaviria: – Kan bli et stort problem for oss

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.01.19 21:07

Del på    

Fjorårets mestvinnende tror Gaviria blir hans argeste konkurrent i 2019.

– Jeg tror jeg foretrekker at han dro. Det gjør at jeg nå kan drømme om Sanremo uten noen forvirring. Det gjør at vi ikke må være på samme lag og vente til Poggio med å bestemme hvem som er sterkest, sier Elia Viviani til Cyclingnews.

Selv om han var den klart mestvinnende i herrenes proffrekker i fjor med sine 18 seirer, var han på mange måter også en nummer to blant spurterne i Quick-Step Floors (nå Deceuninck-Quick-Step) bak Fernando Gaviria.

Det var colombianeren som fikk sjansen i Tour de France og kvitterte med to etappeseirer og én dag i den gule ledertrøya.

Riktignok ble ikke ritt som Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem et problem i fjor, da et håndbrudd holdt Gaviria utenfor klassikerne. Nå er det likevel ikke tvil om at det er Viviani som er øverst i spurthierarkiet hos Patrick Lefevres mannskap etter at Gaviria valgte å gå til UAE Team Emirates på tampen av fjoråret.

Tror Kristoff kan være en strålende opptrekker

Derfor tyder mye på at han i år får sin første deltagelse i Tour de France siden 2014, riktignok avhengig av at han selv får den støtten han ønsker med minst to hjelpere. Deceuninck-Quick-Step skal samtidig også ha med sammenlagthåpet Enric Mas og Julian Alaphilippe til sommerens største ritt.

For et belgisk lag som Deceunick-Quick-Step vil det selvsagt være veldig fristende å ha med en spurter som kan vinne den første etappen i Belgia og dermed kjøre seg inn i gul trøye.

For Viviani er det duoen Michael Mørkøv og Fabio Sabatini som har blitt de to viktigste opptrekkerne. Mens han kjente Sabatini godt fra tiden i Liquigas og Cannondale, var danske Mørkøv et helt nytt bekjentskap for Viviani etter overgangen fra Team Sky.

Mørkøv var Alexander Kristoffs mest betrodde mann i Katusha, og en rytter han selv hadde et sterkt ønske om å få med seg videre til UAE Team Emirates. Det skjedde som sagt ikke, og når Kristoff og Gaviria til sommeren dukker opp sammen i Tour de France kan det fort bli til at nordmannen kjører opptrekk side om side med sin tidligere danske lagkamerat.

– Jeg er ikke sikker på hvordan det vil virke med Kristoff foran Fernando. Det ser ut som om Kristoff kan være supersterk (som opptrekker) om de finner den rette følelsen, men alle vet at Kristoff er en vinner og en mester. Jeg vet ikke om det vil virke eller ei. Hvis det gjør det, er det et stort problem for oss, sier Viviani, som også tror Gaviria kan få god nytte av en rytter som Roberto Ferrari.

– Han er fenomenal

Viviani var selv nære ved å gå til UAE Team Emirates sommeren 2017, men laget endte opp med å hente Kristoff få dager senere.

Når de nå har Gaviria på laget, er fjorårets mestvinnende klar på at han forventer sterk konkurranse fra sin tidligere lagkamerat.

– Det betyr at jeg har én sterk konkurrent til, og han er sannsynligvis den sterkeste. Han har skiftet lag, men han er en fenomenal rytter. Han er ikke bare talentfull, han er fenomenal. Han er trolig min argeste konkurrent denne sesongen, tror Viviani.

Mens Gaviria starter sin sesongen i Vuelta a San Juan senere denne måneden, er Viviani allerede på plass i Australia for Tour Down Under. Søndagens Down Under Classic ble mislykket etter at Viviani havnet bak velten med 800 meter igjen, men allerede tirsdag er det nye sjanser. Totalt er det sannsynligvis tre, kanskje fire, muligheter for spurterne i Tour Down Under, hvor Viviani vil være blant de største favorittene sammen med Caleb Ewan og Peter Sagan. I fjor var det nettopp i Australia hvor Viviani fikk den første av sine 18 seirer for sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse