VITA HEINE: Overlegen seier på kvinnenes temporitt under NM. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

NM-gull til Vita Heine

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.06.17 15:09

Del på    

Overbevisende seier - sølv til Thorsen, bronse til Aalerud

(procycling.no): Vita Heine (Bergen CK) taklet favorittstempelet og tok en overbevisende seier på kvinnenes temporitt under Norgesmesterskapet på Heimdal utenfor Trondheim.

– Det er veldig deilig, men det har egentlig vært litt tungt å være favoritt, for da legger jeg store forventninger til meg selv. jeg synes det egentlig er enklere å være utfordrer enn favoritt. Jeg har jo egentlig vist at jeg er veldig sterk egentlig, men det jeg har vært nervøs for er å få det til å ta det ut, i forhold til det mentale, fortalte hun til procycling.no etter målgang. 

Til slutt slo hun Thea Thorsen (Ringerike SK) med 1 minutt og 23 sekunder. Bronsen gikk til Katrine Aalerud (Bryne CK), som kjørte 1 minutt og 46 sekunder saktere enn Norgesmesteren. Alle de tre medaljørene sykler til daglig for det norske laget Team Hitec Products.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HEINE, THORSEN OG AALERUD: Ikke uventet tapetsering av pallen til Hitec Products. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Heine kunne videre fortelle at det ble en hard åpning på vegen ut på Byneset vest for Trondheim sentrum.

– Jeg skjønte at jeg hadde åpnet hardt, fordi egentlig alle andre pleier å åpne hardere enn meg. Når jeg ligger på nivå med de andre beste i starten så har jeg åpnet hardt, fortalte hun etter å ha fått igjen pusten ved Åsheim skole på Heimdal.

Etter fjorårets triumf i Bodø ble dagens seier Heines andre Norgesmestertittel på tempo.

Medgangen fortsetter dermed for Bergen CK, som tidligere idag tok gullet på juniorkvinnenes temporitt med Emelie Røe Utvik. Tirsdag sikret også herrene seier for Bergen CK på lagtempoøvelsen i seniorklassen.

Resultater finnes nederst i saken.

Misfornøyd Aalerud – Fornøyd Thorsen

Bronsemedaljøren Katrine Aalerud (22) var langt ifra fornøyd etter dagens temporitt.

– Jeg er egentlig ikke så fornøyd. Jeg fikk ikke ut alt jeg var god for. Jeg holdt ikke fokus hele veien og føler at jeg brukte kreftene mine før jeg kom til bakkene, fortalte hun til procycling.no ei målområdet. 

Aalerud har vist stor fremgang denne sesongen, og imponerte bl.a. med en 6. plass i Tour de Yorkshire Women’s Race. 22-åringen har mange gode år igjen på sykkelsetet, og legger ikke skjul på at hun kanskje mangler erfaring.

– Derfor disponerte jeg nok kreftene litt feil, men det kommer nok med erfaring.

Sølvmedaljør Thea Thorsen var derimot storfornøyd etter målgang ved Åsheim skole.

– Det smaker veldig godt. Det er gøy å stå på pallen i NM, kunne hun fortelle til procycling.no.

Videre forteller 25-åringen at andreplassen var langt fra uventet.

– Jeg visste at jeg var i bra form. Jeg har slitt litt de siste årene med sykdom og litt sånt. Jeg er alltid litt spent på hvordan kroppen er. Jeg visste at jeg var i bra form og at jeg er god på tempo. Så uventet var det ikke.

Med dagens vinner Vita Heine forteller Hitec Products-rytteren Thorsen at det var lite hun kunne gjøre.

– I denne løypa her har jeg nok litt problemer med å hamle opp med Vita. Jeg er kanskje bedre på flatene, men hun er i kanonbra form og går skikkelig bra oppover. Hun var i klasse for seg i dag. 

Hardt temporitt i finværet

Torsdag ettermiddag gikk kvinnenes temporitt i NM av stabelen på Heimdal ca 10 kilometer utenfor Trondheim. På menyen stod 30 kilometer i en lettkupert løype på Byneset vest for Trondheim.

– Løypa var veldig fin, men jeg likte den enda bedre i fjor da den var mer kupert. Dette var en løype der du egentlig kunne være hele vegen nede i tempobøylene. Jeg liker løyper hvor man må reise seg litt, fortalte vinneren Heine om løypa etter målgang. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HARD LØYPE: Vita Heina kjempet seg gjennom dagens 30 km prøvelse på Byneset. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Sol omkranset for første gang årets Norgesmesterskap, og forholdene lå til rette for en hard konkurranse mellom Norges beste kvinner. Totalt stilte 28 kvinner på start ved Åsheim skole i Sør-Trøndelag.

Allerede på første passering (5 km) tok 32 år gamle Heine ledelsen med 8 sekunder til Hitec-venninden Thea Thorsen. Etter 10 km var avstanden økt til 11 sekunder. Derfra koblet latviskfødte Heine inn kjempekreftene. På passering etter 20 kilometer økte hun ledelsen til hele 38 sekunder.

I mål klokket Hitec Products-rytteren Heine inn på tiden 40.28.00, som innebærer en snittfart på over 44 kilometer i timen.

Noe lenger bak kjempet Katrine Aalerud (Bryne CK) og lagtempomester Cecilie Gotaas Johnsen (CK Victoria) om bronsen. Etter 10 km skilte kun tre sekunder de to Hitec Products-rytterne, som begge lå ca halvminuttet bak vinneren Heine.

Aalerud tråkket mer og mer på gassen undervegs, og nærmet seg Thorsen på plassen foran. Gotaas Johnsen tapte derimot terreng. Etter 20 km var avstanden opp til Aalerud 13 sekunder.

I mål var bronsevinner Aalerud hele 26 sekunder foran Gotaas Johnsen, som måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Resultater: 

1. Vita Heine 40.28.00
2. Thea Thorsen (+01.23)
3. Katrine Aalerud (+01.46)
4. Cecilie Gotaas Johnsen (+02.11)
5. Trude Natholmen (+02.57)
6. Emilie Moberg (+02.58)
7. Caroline Thorvik Olsen (+03.21)
8. Emma Skjerstad (+03.35)
9. Ingrid Lorvik (+03.54)
10. Trude Hagelia Korshavn (+04.08)

Tagget med: , , ,

Les også disse