FRISK: Men sykdommen de siste ukene gjør at formen ikke er den beste for Kristoffer Halvorsen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Visumproblemer gjør at Halvorsen kan få sitt siste Ineos-ritt torsdag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.10.19 17:46

Del på    

Skal hjelpe Chris Lawless i Sparkassen Münsterland Giro.

(procycling.no): Det tyske rittet ender som oftest i en spurt, men sykdommen som preget Halvorsen i både Bretagne Classic og WorldTour-rittene i Canada gjør at nordmannen kommer til rittet uten de store ambisjonene.

– Da jeg kom hjem fra Canada måtte jeg gå på to antibiotika-kurer for å få det vekk. Det satt seg veldig i lungene, sier han til procycling.no.

– Nå er jeg helt frisk, men før Canada trente jeg veldig dårlig. Uka etter Canada trente jeg dårlig. Når det går over litt tid, så blir det litt dårlig, men jeg får bare gjøre det beste ut av det, sier han videre. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Skal kanskje til Kina

Dermed er det altså Lawless som blir kortet til Team Ineos i torsdagens ritt, hvor han kan forvente seg konkurranse fra ryttere som Pascal Ackermann, Álvaro Hodeg, Dylan Groenewegen, John Degenkolb, Fernando Gaviria og fjorårsvinner Max Walscheid.

For Halvorsen kan det også hende at det blir hans siste ritt for Ineos. Det britiske laget skal sykle både Hammer Hong Kong (om det arrangeres gitt den politiske uroen) 12.-13. oktober og Tour of Guangxi 17.-22. oktober.

– Planen er egentlig at jeg skal sykle i Kina, men jeg vet ikke helt om jeg skal det siden jeg ikke vet om jeg får visum i tide. Vi fikk mail av laget forrige tirsdag og så tar det jo så sinnssykt lang tid å få det visumet. Jeg måtte reise inn til Oslo for å gjøre det, men de hadde ikke tid før 11. oktober. Jeg vet ikke helt om de greier å ordne det på en annen måte.

– Det jeg har blitt fortalt er at det tar tre-fire dager når du har levert alt inn til ambassaden. Vi får se, vi får egentlig bare ta det som det kommer, sier sørlendingen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flere nordmenn på start

Mens det kan være det siste rittet for sesongen for Halvorsen, er det ikke tilfellet for Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates).

Torsdag må de nok begge hjelpe sine spurtkapteiner, Dylan Groenewegen og Fernando Gaviria, som begge er blant favorittene. 

Grøndahl Jansen fortsetter sesongen med La DH Famenne Ardenne Classic søndag, før han avslutter sesongen med Tacx Pro Classic neste lørdag.

Bystrøm har på sin deltakelse i Paris-Tours neste søndag igjen på rittprogrammet.

August Jensen (Israel Cycling Academy) står også på den foreløpige startlista til torsdagens ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse