HAR IKKE GITT OPP: Carl Fredrik Hagen skal kjempe om etappeseier før årets Giro d'Italia når Milano. (Photo by Luis Gomez - Pool/Getty Images)

Virus spolerer Valencia-opptreden for Hagen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.02.20 09:49

Del på    

Lotto Soudal-rytteren byttet ut kort tid før start.

(procycling.no): Lotto Soudal melder via Twitter om en sen endring i oppstillinga foran etapperittet Volta a la Comunitat Valenciana. Dessverre, sett med norske øyne, har Carl Fredrik Hagen blitt syk.

Lotto Soudal opplyser til procycling.no at nordmannen har pådratt seg en virusinfeksjon, og dermed måtte stå over rittet.

– Det er ikke noe dramatikk. Kun et lett virus som gjør at kroppen ikke er helt i vater. Så jeg tar ingen sjanser på denne tiden av året. Jeg håper å være raskt tilbake i trening og forberede meg til UAE Tour, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

ANNONSE: Volta a la Comunitat Valenciana følger du via Eurosport Norge. Skaff deg tilgang via Eurosport Player!

Unggutten Rémy Mertz blir 28-åringens erstatter. For det belgiske laget får også Philippe Gilbert og John Degenkolb sin debut i rittet som går over fem dager i og rundt den spanske provinsen.

Hagen og trener Erik Alexander Nordby fikk stort sett velge fritt da sesongplanen til nordmannen ble satt opp i desember. Åpningen fant sted i kraft av tre ritt på Mallorca. Etter Valencia er han satt opp på UAE Tour og Katalonia rundt før det er planlagt en høydesamling i starten av april.

Det er to andre nordmenn til start i Valencia. Den ene er Alexander Kristoff og den andre er Tobias Foss som får sin debut for Team Jumbo-Visma. Det nederlanske laget har også mottatt et sent forfall da også Tom Dumoulin ble rammet av sykdom.

Knallstart for UAE-laget: – Slike resultater inspirerer andre igjen

Tagget med: ,

Les også disse