ARENBERG: Stort og omfattende arbeid i gang på veien gjennom Arenberg-skogen. FOTO: Les Amis de Paris-Roubaix.

Viktig arbeid utføres på Arenberg-sektoren

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 22.02.19 13:47

Del på    

– Veien blir hardere og tryggere, sier arbeidsleder.

 (procycling.no): Hele 900 meter av den 2.2 kilometer lange brosteinssektoren i Arenberg-skogen er planlagt renovert i tiden som kommer.

Grunnet stadig mer oppvekst av gress mellom steinene i den kjente Paris-Roubaix-sektoren, skal mellomrommet nå fylles med mørtel av sand og kalk.

Ifølge lokalavisen La Voix du Nord har dette vært en bekymring hos arrangøren helt siden brosteinsveien gjennomgikk omfattende restaurering i 2005 og 2006.

Siden den gang har gress og vegetasjon vokst opp om våren, og lagt til rette for potensielt svært farlige forhold for rytterne ved regn og vått vær. Til tider har arrangøren løst denne utfordringen ved å renske veien for planter og vegetasjon ved bruk av kostnadsfulle maskiner.

Løsning med mørtelfyll gjør dermed veien mer sikker og reduserer kostnader for arrangøren, og dens samarbeidspartner Les Amis de Paris-Roubaix, som ved hjelp av studenter fra den lokale landbrukshøyskolen har vernet om og restaurert brosteinsveiene i mange år.

Det samme arbeidet ble gjort på Koppenberg for å stabilisere steinene i den velkjente bakken i Flandern rundt.

Ifølge lederen for prosjektet, François Doulcier, vil arbeidet gjøre Arenberg-sektoren tryggere men hardere.

– Denne løsningen er godt kompromiss og minst innovasiv med tanke på naturen i området, samtidig som vi tar hensyn til vanskelighetsgraden til brosteinsveien, sier Doulcier – leder for Les Amis de Paris-Roubaix.

– Sektoren blir trolig hardere og mindre farlig.

Om lag 500 meter av veien i Arenberg-skogen skal være ferdig rennovert før den 117. utgaven av Paris-Roubaix passerer gjennom den 14.april. Resten av arbeidet er planlagt ferdig før den 118.utgaven i 2020.

Tagget med: ,

Les også disse