Prøv Procycling Pluss idag

HVORFOR SYKLER VI FORTSATT? Under 100 ryttere er igjen i Paris-Nice. Romain Bardet er blant dem. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Vi sykler de små rittene våre som om ingenting skjer. Alt er veldig rart

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.03.20 11:01

Del på    

Romain Bardet er en av bare 92 ryttere som starter siste etappe i Paris-Nice.

(procycling.no): Lørdag sykles den syvende etappen av Paris-Nice. Det blir også årets siste etter at rittet mot solen ble kortet ned grunnet koronaviruset.

Kun 92 av 136 startende ryttere sto igjen ved startstreken i Nice da lørdagens avsluttende etappe startet. Romain Bardet var blant dem. Men han skjønner ikke helt hvorfor.

– Jeg skjønner ikke hvorfor rittet fortsatte i dag. Vi fremstår malplasserte på sykkelen når alle gjør en innsats for å hindre spredningen av viruset, sa Bardet etter målgang på fredagens etappe ifølge Cyclingnews.

– Når ingenting gir mening lenger, så kan du like så godt la deg fange av galskapen som omgir deg og gjøre de tingene du liker å gjøre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lagene skal ha stemt over å fortsette rittet. En avstemning som skal ha endt med 11 lag for og 5 lag mot. Siden har både Bahrain-McLaren og Israel Start-Up Nation pakket sakene og reist hjem.

– Jeg tar avstand fra mangelen på fellesskap i feltet. Noen har reist, andre har ikke. Kanskje ender vi med kun 30 ryttere igjen, funderer AG2R La Mondiale-kapteinen.

– Hva er meningen med alt, sørlig med tanke på resten av befolkningen? Vi sykler de små rittene våre som om ingenting skjer. Alt er veldig rart.

Etter lørdagens etappe venter trolig en lang rittpause på Bardet. Men det er ikke sykling han tenker mest på nå.

– Ingenting overrasker meg i 2020. Jeg er mest bekymret over den generelle helsesituasjonen. Kanskje vi om noen dager kan tegne opp en ny kalender, men vi vet enda ikke hvordan pandemien vil utvikle seg. Kanskje må vi kjempe mye i ukene som kommer. Det er det som bekymrer meg. Tanken på at det verste fortsatt ligger foran oss.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HJEM TIL DANMARK: Mads Pedersen forlot Paris-Nice før lørdagens etappe. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Pedersen lytter til danske myndigheter

Mens Bardet allerede befinner seg i sitt hjemland så er de fleste i feltet på fremmed grunn. En av rittets mest synlige ryttere så langt, Mads Pedersen, er blant dem. Verdensmesteren valgte å stå av rittet før den avsluttende etappen. Lørdag klokken 12:00 stenger Danmark sine grenser for innreisende uten dansk pass.

– Som lag har vi alltid sagt at vi vil respektere myndighetene i denne krisen. Mitt land har bedt alle danske statsborgere om å reise hjem så raskt som mulig. Så med støtte fra laget så starter jeg ikke dagens etappe for å respektere statens avgjørelse, sier Pedersen i en uttalelse via laget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De seks resterende rytterne i laget startet den syvende etappen som planlagt.

– Det er trist å forlate lagkameratene mine rett før den siste etappen, men jeg tror at det å respektere myndighetene er det man må gjøre. Jeg håper vi ga litt avkoblign til mange sykkelfans ved å kjøre gjennom disse dagene, avslutter den danske verdensmesteren.

Hele Israel Start-Up Nation trakk seg fra rittet etter gårsdagens etappe. Med et par andre frafall er det da kun 92 ryttere igjen i det den syvende etappen startet.

Tagget med: , , ,

Les også disse