Prøv Procycling Pluss idag

BLE FOR DYR: Astana Pro Team skjønte fort at Michael Valgren ble priset utenfor deres rekkevidde denne sommeren. Teamsjef Dimitrij Fofonov sier at de heller vi bruke pengene på å utvikle unge ryttere. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– Vi har ikke millioner i baklomma

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.11.18 10:06

Del på    

Dimitrij Fofonov måtte motvillig gi slipp på Valgren.

(procycling.no): Seier i både Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, gjorde at Michael Valgren steg fra luksushjelper til kapteinsemne i løpet av noen suksessfulle vårmåneder i Astana.

26-åringen gjorde et nytt ’signaturangrep’ dypt inne i VM-finalen, men da var det allerede klart at han neste år sykler i en kapteinsrolle hos Dimension Data.

Våren skrudde prisen i været, og danske Ekstra Bladet nevner 1,2 millioner euro (snaue 11 millioner norske kroner) som åpningsbud, da agent Ken Sommer startet forhandlinger på vegne av dansken tidligere i år.

– Kan ikke kaste penger ut av vinduet

I Astana ønsket man i det lengste å beholde gullkalven, men innså kjapt at summene begynte å bli i overkant store.

– Jeg kan ikke beskrive oss som et lite lag, men hvis en rytter forlanger 10 millioner, er det ikke slik at vi har dem i baklomma og bare gir dem vekk. Man er nødt til å være nøktern. Alle har sin pris og du kan ikke hive penger ut av vinduet, sier teammanager Dimitrij Fofonov i et intervju med franske velo-club.net.

De siste årene har han sett Fabio Aru, Mikel Landa og nå Valgren forsvinne ut av laget. Aru dro til nyrike UAE Team Emirates, men Fofonov mener laget likevel ikke trenger å endre strategi for å bygge opp et nytt vinnerlag.

– Noen er villige til å betale ut store summer for å hindre en nedadgående, sportslig kurve. Vi velger i stedet å fokusere på unge ryttere, trene dem godt og oppnå framgang på den måten. Vi foretrekker heller det, enn å kaste oss ut i manesjen og signere ryttere for enhver pris. Vi er også nødt til å tenke på lagsammensettingen. Vi kan matche lønningene til de aller fleste, men greier disse rytterne å samarbeide innenfor våre rekker? spør han retorisk.

Flytter fokus til høyden

Ved starten av årets sesong var det knyttet spenning rundt Astanas klassikergruppe.

Valgren blomstret for fullt, Magnus Cort tok også gode steg – mens Alexei Lutsenko hadde karrierens beste sesong hittil.

Foran neste sesong er Astana nødt til å bygge nytt igjen ettersom Valgren drar til Dimension Data og Oscar Gatto har skrevet under for Bora-Hansgrohe.

Astana har framfor alt satset på klatrere neste år. Brødreparet Ion og Gorka Izagirre skal inn og støtte Jakob Fuglsang og Miguel Angel Lopez, i tillegg er Merhawi Kudus og det danske stortalentet Jonas Gregaard hentet inn.

Hvem som skal erstatte Valgren framstår fremdeles som et ubesvart spørsmål.

Tagget med: , , ,

Les også disse