TRE TURER PÅ PODIET: Cees Bol fikk mye heder etter å ha vunnet den første etappen i Tour of Norway. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Veldig overrasket over hvor bra jeg har tatt nivået

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.05.19 19:52

Del på    

Ny seier for Cees Bol i debutsesongen som proff.

EGERSUND (procycling.no): Etter å ha tatt sin første WorldTour-seier på den siste etappen i Tour of California gjorde Cees Bol et forsøk på å snakke ned egne sjanser i forkant av den første etappen i Tour of Norway med at han var sliten etter en lang reise.

Inn på oppløpet i Egersund var det lite som tydet på at han var spesielt sliten.

– Jeg var sliten etter California, men heldigvis hadde jeg en uke til å restituere meg. På dagen før jeg dro til Norge følte jeg meg bra igjen og nå føler jeg meg veldig bra, sier han med et stort smil til procycling.no etter å ha vært oppe på podiet for å ta i mot heder for etappeseier, ledertrøya og poengtrøya.

Bol timet det perfekt

Inn på de siste 200 meterne var han nede i en syvendeposisjon, men da Alexander Kristoff åpnet spurten sin like etter fant Bol en hel høyreside av veien ledig. Kristoffer Halvorsen og Álvaro Hodeg var blant de som ble låst inne på venstresida, mens Bol i kraftige klyv tråkket seg inn til en seier med en sykkellengdes margin.

– Det var ganske hektisk til det var rundt halvannen kilometeren igjen. Da roet det seg ned i motvinden og fikk god hjelp av lagkameratene til å komme meg i en god posisjon. I det rette øyeblikket startet jeg spurten og var først over målstreken, oppsummerer den 23 år gamle nederlenderen. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det var tredje gang i år han kunne krysse målstreken først, etter at han også vant Nokere Koerse tidligere i år. Bol har i flere år vært jevnlig å se høyt på resultatlistene på kontinentalnivå, og han fikk sjansen i fjor høst som stagiaire i Team Sunweb etter to år i utviklingslaget SEG Racing Academy.

At han nå står med tre seirer i sin første proffsesong kommer som en overraskelse for nederlenderen.

– Jeg er veldig overrasket over hvor bra jeg har tatt nivået blant proffene. Jeg vet at jeg gjør de rette tingene, men det er fremdeles ganske overraskende at det allerede i min første proffsesong har gått så bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPURTSEIER: Cees Bol kunne juble etter å ha vunnet åpningsetappen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kristoff: – Han har slått gjennom i år

Tirsdag var Alexander Kristoff blant de som måtte se seg slått av Bol. I California var det Peter Sagan han overlistet, mens det i Nokere Koerse var Pascal Ackermann og Jasper Philipsen som var nærmest.

– I øyeblikket tenker du ikke så mye på navnene, men jeg er veldig glad i sykkelsporten. Kristoff er en stor mester. Spesielt i spurtene og i klassikerne, som jeg også liker best. Å slå en slik rytter er ganske spesielt, sier Bol.

Kristoff var også imponert over Bol etter målgang. 

– Han som vant har slått gjennom i år og har flere seirer i år. Han er «up-and-coming», sier Kristoff om den åtte år yngre konkurrenten.

Les også: Kristoff slått av ung nederlender

Sunweb har to kort å spille på

Det var noe Bol satt pris på å høre, men spørsmålet nå blir om Bol også klarer å holde ledertrøya hele veien til Hønefoss.

– Jeg håper jeg kan beholde den. Vi har et sterkt lag og har også Marc Hirschi som er bedre enn meg i motbakkene, så vi har flere kort å spille. Jeg gleder meg også til litt mer aggressiv kjøring, og ikke bare massespurter. 

Bol har faktisk vært gjennom deler av løypa på avslutningsetappen da han deltok i Ringerike GP i 2014, uten at han nødvendigvis husker så mye fra Knestang (Smeden ble ikke introdusert før 2015). På en god dag tror han uansett at han skal slite med å være blant de 20 beste over bakken, men han håper at de 11,6 kilometerne inn mot mål kan gjøre det mulig for ham å kjempe hele veien.

– Det er mulig å kjøre seg opp etter bakken. Men vi får se hvordan det går, kanskje er jeg helt tom etter tre dager også, sier han humrende.

Tagget med: , , ,

Les også disse