IMPONERTE IGJEN: Susanne Andersen ble nummer 15 i Flandern rundt. Her er hun avbildet under rekognosering i løypa. Foto: Carl Fredrik Heine

– Det er veldig mulig å gjøre det bra her

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.04.18 16:18

Del på    

Susanne Andersen kriget inn topp 15-plassering i Flandern.

OUDENARDE (procycling.no): Duskregn, sleipe veier og gjørme dannet en velkjent ramme rundt Flandern rundt, men det var selvsagt ikke nok til å skremme Susanne Andersen.

19-åringen hadde sin fulle hyre med å henge med oppover Kruisberg/Hotond, der først Elena Checcini angrep og fikk følge av Amalie Dideriksen dro til – før Anna van der Breggen etter hvert slo kontra, og faktisk endte opp med å avgjøre Flandern rundt der og da.

Det skapte selvsagt fullt sirkus blant favorittene, men verken Ellen Van Dijk, Jolie D´Hoore eller Annemiek Van Vleuten var sterke nok til å samle det hele igjen i dag.

Les også: Van der Breggen vant endelig Flandern rundt

Andersen ble observert på halen av feltet i denne perioden, men bet tennene sammen i håp om at det skulle forme seg igjen på vei mot målgang i Oudenarde.

Ble sperret inne på oppløpet

Hun kom til slutt i mål i den tredje gruppa. Da hadde suverene van der Breggen gått solo over streken, før ni ryttere kjempet om andreplassen.

I gruppe tre tok Kirsten Wild spurten, mens Stavanger-jenta ble nummer 15.

– Jeg tror de var elleve i front. Jeg fikk ikke helt til den spurten. Hun Kirsten (Wild) åpnet veldig tidlig, så ble jeg litt sperret inne. Den kunne jeg ha gjort bedre, men jeg jaget på den gruppen deres helt fram til det var fire kilometer eller noe, da kom jeg meg opp i den. Så jeg har slitt ordentlig fra Kwaremont og helt inn.

Mest fornøyd med Kwaremont

Andersen ble nummer seks under VM på hjemmebane i fjor, og har fortsatt den gode utviklingen med å spurte inn til niendeplass i Dwars door Vlaanderen.

Selv om både forventninger og ambisjoner er skyhøye, er det likevel noe naturstridig over at man skal tåle et av WorldTour-sirkusets aller hardeste endagsritt så godt som andreårs senior.

Det er likevel det Hitec Products-Birk Sport-rytteren er i ferd med å gjøre. I forkant av Flandern rundt fortalte hun procycling.no om at hun skulle sitte med dersom en gruppe på 20-30 ryttere gikk inn under Flandern.

Det var for øvrig også et likende løfte hun ga før fellesstarten i Bergen – og som hun maktet å oppfylle:

– Jeg er ikke så fornøyd med måten jeg plasserte meg inn i bakken, men jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg følte meg. Jeg var egentlig helt elendig på den plasseringen og tror jeg hadde fått det mye lettere hadde jeg klart å være enda lengre fremme. Jeg følte meg veldig sterk og kunne ta veldig mange posisjoner når vi syklet oppover. Inn til Kwaremont er kanskje det punktet jeg er mest fornøyd med. Da lå jeg veldig langt fremme, så det var jeg veldig fornøyd med.

Andersen: – Jeg blir stadig sterkere

I fjor kom hun ikke i mål i det som var seniordebuten i Flandern rundt, men i framtida er ambisjonene like store som de ville ha vært for Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff i rundt 25 års alder.

– Du fullførte ikke i fjor, og ble topp 20 i år: Det er en veldig fin progresjon du forhåpentligvis kan fortsette videre?

– Ja definitivt. De kjørte ikke så hardt som de kunne gjort i dag. De holdt jo igjen i Kanarieberg og Krusiberg, virket det som. Det virket som det stoppet opp etterpå, som gjorde det litt lettere for oss spurtere å være med litt lengre fremme. Men hvis jeg fortsetter den tendensen med at jeg bare føler meg sterkere og sterkere i bakkene, så ser jeg jo for meg at jeg skal klare å henge med i den første gruppen over bakkene. Jeg tror det kan ende opp med å bli bra om noen år.

– Det er et ritt du virkelig ønsker å vinne i fremtiden?

– Definitivt. Bakkene er liksom akkurat såpass lange at jeg kan prestere og gjøre det bra i. Det er Oude Kwaremont jeg sliter aller mest med og som nok kommer til å bli min største utfordring i årene som kommer også, men så lenge jeg bare blir sterkere så ser jeg det som veldig mulig å gjøre det bra her.

Kristoff gikk til topps i Milano-Sanremo da han var 26 år, og vant Flandern rundt året etter. Andersen kan utvilsomt være med å kjempe i toppen av klassikerne allerede før hun tipper midten av 20-tallet.

Tagget med: , ,

Les også disse