GIKK SOLO OG VANT: Annemiek Van Vleuten. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Vant Strade Bianche etter solobrudd

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.03.19 13:01

Del på    

Distanserte konkurrentene på siste grusveisektor.

(procycling.no): Med et sent angrep på siste sektor og et imponerende solobrudd inn til Siena, gikk Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) seirende ut av Strade Bianche 2019, etter det som var en støvete og rask utgave av den italienske grusveiklassikeren.

Den regjerende tempoverdensmesteren syklet den siste drøye milen alene i front, og vant den femte utgaven av rittet foran Annika Langvald (Doels) og Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM).

– Dette er en av mine beste triumfer, utbrøt Van Vleuten i seiersintervjuet.

– Jeg har bare fått til ti treningsuker siden jeg skadet kneet mitt i VM. Dette har jeg jobbet hardt for, dette rittet sto på ønskelisten min. Jeg trodde kanskje rittet kom for tidlig, sier den 36-årige veteranen.

– Jeg ventet på et godt øyeblikk til å angripe, og i det bratte partiet ga jeg alt, sier fjorårets vinner av La Course by Tour de France og Giro d’Italia.

SIENA: Podiet med Langvald, Van Vleuten og Niewiadoma. FOTO: Luc Claessen/Getty Images)

Rittet skulle virkelig dra seg til på de siste 20 kilometerne da de to siste grussektorene gjensto. En liten gruppe på elleve ryttere utkrystalliserte seg etter den 15 prosent bratte Colle Pinzuto (2.4km).

Inne på åttende og siste sektor, Le Tolfe (1.1km), eksploderte den favorittladde ledergruppen idet Van Vleuten angrep fra front.

Med tolv kilometer igjen hadde tempoverdensmesteren en 30 sekunders ledelse å forsvare. Mens resten av tetgruppen forsøkte å mobilisere en jakt, stormet Van Vleuten inn til Siena og inntok stigningen til Piazza del Campo med forspranget økt til 40 sekunder.

I den 800 meter lange stigningen opp til mål kunne Van Vleuten kontrollere det hele, nederlenderen hadde tid til å nye seiersøyeblikk idet hun krysset målstreken 37 sekunder foran sine nærmeste forfølgere.

Photo by Luc Claessen/Getty Images

Tetgruppen som gikk opp i limingen på siste sektor besto av Ashleigh Moolman-Pasio (CCC-Liv), Annika Langvald (Doels), Chantal Blaak (Boels), Niewiadoma (Canyon-SRAM), Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla), Marianne Vos (CCC_Liv), Janneke Ensing (Sunweb), Ruth Winder (Trek-Segafredo), Van Vleuten (Mitchelton-Scott), Marta Bastianelli (Virtu) og tittelforsvarer Anna van der Breggen (Boels).

Idet gruppen passerte byskiltet til Siena var luken frem til Van Vleuten skarve 16 sekunder, men da nederlenderen klarte å øke forspanget på nytt gikk luften ut av ballongen blant de øvrige favorittene som begynte å tenkte på de resterende podieplassene.

Der var danske Langevald sterkest av resten, og forhindret polske Niewiadoma i å ta sin fjerde strake andreplass, men italienske Bastianelli knep fjerdeplassen foran danske Uttrup Ludwig, drøye 40 sekunder bak vinneren.

Tagget med: ,

Les også disse