Prøv Procycling Pluss idag

ROUBAIX-KLAR: Mathieu van der Poels lag er invitert til Paris-Roubaix. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel klar for Paris-Roubaix

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.01.20 18:35

Del på    

Alpecin-Fenix fikk wildcard til brosteinsklassikeren.

(procycling.no): Amstel Gold Race-vinner Mathieu van der Poel for etter all sannsynlighet sin debut i Paris-Roubaix denne sesongen. Arrangøren av brosteinsmonumentet ASO har sendt ut en formell invitasjon til nederlenderens lag Alpecin-Fenix.

Van der Poel deltok ikke i rittet i 2019 da laget hans ikke mottok wildcard-invitasjon, men mandag denne uken kunne altså ASO bekrefte at Alpecin-Fenix var blant de fire utvalgte.

De franske lagene B&B Hôtels-Vital Concept, Nippo Delko Provence og Team Arkéa-Samsic mottok også wildcards.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

25-åringen som tok sykkelsporten med storm forrige sesong med en rekke oppsiktsvekkende gode resultater, har allerede gått ut med et ønske om å prestere i toppen i Paris-Roubaix. Hans belgiske lag er også invitert til grusveiklassikeren Strade Bianche og sesongens første monument Milano-Sanremo.

Allerede denne helgen støter Van der Poel på et viktig punkt på kalenderen når han skal forsvare sin verdensmestertittel i sykkelkross under VM i Sveits.

Deretter vender han blikket mot klassikerne hvor han imponerte stort i 2019, blant annet med seier i Dwars door Vlaanderen, 4.plass i Flandern rundt og Gent-Wevelgem, og seier i De Brabantse Pijl og Amstel Gold Race.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til sommeren vender Van der Poel fokus bort fra landeveien igjen, når han skal kjempe om edelt metall i terrengsykkelsporet under OL i Tokyo.

En Grand Tour-debut for sykkelfenomenet Van der Poel er imidlertid langt i fra sikkert. Alpecin-Fenix har etterspurt invitasjon til Vuelta a España, men til tross for arrangørens ønske om å ha den nederlandske kometen til start, kommer nytt regelverk i veien for deltakelsen.

UCI har økt antall WorldTour-lag automatisk invitert fra 18 til 19, samtidig som det best rangerte prokontinentallaget fra 2019-sesongen også er kvalifisert. Det betyr at Vuelta-arrangøren kun har to wildcards å dele ut, samtidig som tre spanske lag i form av Caja Rural-Seguros, Burgos-BH og Fundación Euskadi gjerne vil delta også.

Tagget med: ,

Les også disse