Prøv Procycling Pluss idag

VANT IGJEN: Mathieu van der Poel tok en suveren seier i Jaarmarktcross. Her fra en tidligere anledning. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel og Brand best i Niel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.11.19 16:02

Del på    

Rett fra EM-seier til ny seier for verdensmesteren.

(procycling.no): Under 24 timer etter at han krysset målstreken som europamester i italienske Silvelle, var Mathieu van der Poel på plass i Niel for å forsvare seieren fra fjorårets utgave av Jaarmarktcross.

Der skulle i utgangspunktet også det norske brødreparet Håkon og Henrik Lunder Aalrust kjøre. Storebror Henrik var på plass i ruskeværet i Belgia, mens Håkon først stod over et mindre ritt lørdag på grunn av en forkjølelse, i håp om at det skulle bedre seg til mandagens ritt. Det gjorde det ikke, og dermed er han hjemme igjen i Norge, hvor han satser på å være frisk nok til å kunne kjøre helgens NM på Spikkestad.

En del reising har det åpenbart også vært for Mathieu van der Poel etter EM-triumfen. Etter at han kontrollert fulgte en liten tetgruppe i starten, satt han opp en fart ingen andre kunne følge etter et kvarters kjøring. 

Laurens Sweeck, som tok bronsen i EM, var nærmest å følge, men Van der Poel hadde full kontroll i siste halvdel og vant dermed sitt tredje sykkelkrossritt for sesongen av tre mulige.

Der det skilte kun 38 sekunder blant de seks beste i lørdagens EM-ritt, ble avstandene vesentlig større i mandagens ritt. Ut på den siste av ni runder hadde Van der Poel 50 sekunder ned til Sweeck. I mål var han til slutt 1:20 bak den suverene verdensmesteren.

Thijs Aerts tok tredjeplassen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Brand til topps i sesongdebuten

I kvinneklassen var det sesongdebut for Lucinda Brand. Nederlenderen, som ble nummer to i VM forrige sesong, fikk en god start. Sammen med franske Marion Norbert Riberolle fikk hun tidlig en luke til resten av feltet.

I den amerikanske mestertrøya kjempet Katie Compton seg oppover, og kom etter hvert opp til de to. Sammen med Brand kjørte hun også fra den franske 20-åringen. Ute på den fjerde av seks runder gikk Compton inn i depotet for å bytte sykkel.

Brand fikk da en luke på tre-fire sekunder, og selv om hun også tapte noen sekunder på et senere sykkelbytte, var det en luke som 41 år gamle Compton aldri klarte å tette.

Dermed vant Brand i sitt første ritt for sesongen. Compton tok andreplassen, mens Riberolle også klarte å komme inn til tredjeplass, etter at kjedeproblemer på et punkt førte til at hun falt ned på fjerdeplass. I likhet med Van der Poel, kom også Riberolle rett fra Italia. Der kjørte hun inn til en bronsemedalje i U23-klassen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse