Prøv Procycling Pluss idag

SIKRET SAMMENLAGTSEIEREN: Mathieu van der Poel er vinneren av Tour of Britain 2019. FOTO: Stephen Pond/Getty Images

Van der Poel avsluttet med ny seier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 14.09.19 16:06

Del på    

VM-favoritten sto i mot angrepene og vant rittet.

(procycling.no): I det kuperte terrenget mellom Altrincham og Manchester florerte angrepene mot sammenlagtleder Mathieu van der Poel. Mikel Landa (Movistar), Simon Clarke (EF Education First) og en rekke Team Ineos-ryttere var blant de som sto for angrepene i det tøffeste terrenget, mens feltet stadig ble tynnere.

Etter hvert som terrenget ble mer lettkjørt inn mot Manchester fortsatte angrepene, men Corendon-Circus forsvarte seg godt og ingen av konstellasjonen maktet å rive seg løs. Dermed endte det med en spurt i Manchester, hvor Mitchelton-Scott trakk opp for Matteo Trentin, men Trentin lå litt lengre ned på rekken.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I stedet ble det et opptrekk for Van der Poel, som først ble rundet av Cees Bol, før han gikk ut på siden og utfordret landsmannen. Etter litt knuffing med skuldrene ble det en jevn duell mellom duoen, men Van der Poel kom seg foran og tok sin tredje etappeseier i etapperittet, og sementerte dermed en klar seier sammenlagt.

Trentin kom i stor fart bakfra, men hadde for få meter å gjøre det på, men maktet å stikke av med tredjeplassen og ender også som nummer to i sammendraget.

Amund Grøndahl Jansen gjorde en jobb for Mike Teunissen i avslutningen, men etter å ha sittet med feltet inn ender nordmannen som nummer ti sammenlagt i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse