SKAL UTFORDRE SAGAN: Greg van Avermaet forventer mye av seg selv i vårklassikerne. FOTO: ©Tim De Waele

Van Avermaet: – Jeg er like god som Sagan

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 7.01.17 13:35

Del på    

Den olympiske mesteren tror på suksess i vårklassikerne.

(procycling.no): Oppkjøringen til den kommende sesongen har ikke vært ideell for Greg van Avermaet. Den olympiske mesteren falt da han trente på terrengsykkelen i november, og fikk påvist ankelbrudd. Belgieren fikk ankelen operert umiddelbart, men måtte holde seg borte fra sykkelen i fire uker.

Krykkene kastet han ikke før jul.

– Jeg kunne nok ha gjort det tidligere, men jeg ville ikke ta noen sjanser. De siste ukene har jeg fått trent bra, og jeg føler at formen er i emning, sier van Avermaet til Sporza.

Ubestridt kaptein

Et stort ansvar hviler på skuldrene til BMC-rytteren denne sesongen. Nå som landsmannen Philippe Gilbert har gått til QuickStep-Floors, slipper van Avermaet å dele kapteinsansvaret med noen under vårklassikerne. Det tror fjorårets vinner av Tirreno-Adriatico vil være til stor hjelp.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

I HYGGELIG PASSIAR: Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet under treningsleir på Calpe, Spania. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Det var ikke alltid lett å stå på startstreken som en del av et lag med to kapteiner, som begge vil vinne. Det vil være en fordel at jeg nå utelukkende kan fokusere på min egen kjøring og at jeg slipper å ofre meg for andre, sier belgieren, og legger til:

– Men jeg synes vi har kjørt bra sammen de siste to-tre årene.

– Sagan er min største konkurrent

Van Avermaet vil, som vanlig, være en mann å regne med i brosteinsklassikerne og Milano-Sanremo. Etter den imponerende klatringen i Tirreno-Adriatico, Tour de France og den beinharde OL-løypen forrige sesong, tror også 31-åringen at han har noe å fare med i Ardennene.

Særlig i Amstel Gold Race, hvor han ble nummer fem i 2015.

– Min største konkurrent er Peter Sagan, men jeg frykter ham ikke. Jeg har slått ham noen ganger, og han har slått meg også. Jeg er like god som ham, så hvis vi stiller til start i samme ritt mener jeg styrkeforholdet er femti-femti. Jeg liker å konkurrere mot ham, for han sykler offensivt, som meg, sier van Avermaet.

Belgieren overlistet den doble verdensmesteren på oppløpet i Omloop Het Nieuwsblad forrige sesong, og vant også Tirreno-Adriatico ett sekund foran slovaken.

– Alexander Kristoff, Tom Boonen og John Degenkolb er også store konkurrenter. De er raske menn, som har vunnet klassikere før. Jeg forventer også konkurranse fra Sep Vanmarcke og Tiesj Benoot, konkluderer van Avermaet.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse