TOK SEIEREN: Alejandro Valverde var først opp Jebel Hafeet. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde tok sin første seier i regnbuetrøya

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.02.19 14:07

Del på    

To magedrag og en god spurt førte spanjolen til seier.

Etter at Laurens De Plus hadde gjort en kjempejobb oppover Jebel Hafeet, svingte han ut med 4,3 kilometer igjen. Da fulgte Primoz Roglic (Jumbo-Visma) umiddelbart opp arbeidet til lagkameraten og økte farten ytterligere. Det var en fart kun Dan Martin (UAE Team Emirates) og David Gaudu (Groupama-FDJ) holdt til å begynne med, mens også Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) kom seg opp et par hundre metere senere.

Inn på de siste to kilometerne hadde de tre andre ristet av seg Martin, som samtidig hadde fått besøk av Alejandro Valverde (Movistar) etter et realt magedrag.

Med én kilometer igjen tok spanjolen et nytt magedrag og hentet inn gruppa til Roglic. Den siste kilometeren ble preget av taktisk kjøring, og rundt siste sving kom Valverde først ut med Roglic og Gaudu på hjul. Spanjolen holdt unna for Roglic på de siste 50 meterne og tok med det sin andre strake seier på Jebel Hafeet og sin første seier etter at han ble verdensmester i fjor.

Sammenlagt leder fremdeles Roglic, nå 14 sekunder foran Valverde.

Mange langt unna sin beste form

Den tredje etappen i UAE Tour ble en lang ferd inn mot Jebel Hafeet. Bakken er godt kjent fra alle de fire utgavene av Abu Dhabi Tour, hvor vinneren av etappen også har vunnet rittet sammenlagt.

Med 10,8 kilometer à 6,8 prosent bød stigningen for en god test for flere av verdens ypperste sammenlagtryttere, som riktignok kom til rittet i et bredt spekter av formutvikling.

Blant de som tydeligvis har mye å gå er ryttere som Richie Porte (Trek-Segafredo) og Louis Meintjes (Dimension Data), som begge måtte slippe i løpet av de første tre kilometerne av bakken.

I front gjorde Patrick Bevin (CCC), Diego Ulissi (UAE Team Emirates) og Robert Power (Sunweb) et forsøk på å stikke av, men da Laurens De Plus (Jumbo-Visma) inntok fronten av feltet ble de tre kjapt spist opp.

Farten til De Plus gjorde at tetgruppa minsket kjapt, med Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) som neste store offer med 5,5 kilometer igjen.

Med fem kilometer igjen måtte også stortalentet Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) innse at han fremdeles har noen steg opp til de beste seniorene. Han ga seg imidlertid ikke og kjørte bra i seget tempo opp til toppen. Dermed endte han oppe på en fin 15. plass, ikke mer enn 56 sekunder bak.

Anonymt brudd

Charles Planet og Fabio Calabria (begge Novo Nordisk) og Stepan Kurianov og Igor Boev (begge Gazprom-RusVelo) gikk i brudd tidlig på etappen. Der vant Planet den innlagte spurten etter 25,9 kilometer, men stort sett mer gjorde ikke bruddet ut av seg.

Da TV-sendingen startet med 80 kilometer igjen var de faktisk allerede kjørt inn og derfra gikk det kontrollert inn mot den avsluttende bakken.

Kurianov var også fremme da den siste innlagte spurten med 13,4 kilometer igjen. Russeren var først over der og trygget ledelsen sin i spurtkonkurransen, mens Damiano Caruso (Bahrain-Merida) var fremme og sikret seg to bonussekunder.

Tagget med: , ,

Les også disse