I RUTE: Sondre Holst Enger har holdt seg unna sykdom hittil denne sesongen, men er usikker på hvor sterkt han står i forhold til Milano-Sanremo-uttaket. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Hadde vært kult å få sjansen i Sanremo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.03.19 15:33

Del på    

Men foreløpig aner ikke Holst Enger om han blir tatt ut.

(procycling.no): Det er ikke mer enn 16 dager til årets første monument, men overfor procycling.no medgir Sondre Holst Enger at de foreløpig er høyt i det blå, hvorvidt han får muligheten innenfor sykkelsportens lengste klassiker.

– Det er mange gode på laget nå, og det er ikke lett å bli tatt ut til slike ritt. Jeg fokuserer på at jeg skal gjøre det beste ut av det, og så blir det slik at jeg tar én dag av gangen. Akkurat nå, aner jeg ikke om jeg er i tankene til lagledelsen foran rittet, sier 25-åringen fra Horten til procycling.no.

På programmet hans de neste ukene står to ritt oppført: Søndagens Grote Prijs Jean-Pierre Monseré og Ronde van Drenthe uka etter.

Ikke til Tirreno

I lagets foreløpige oppstillingen til Tirreno-Adriatico, som blant annet figurerer ute på procyclingstats.com står nordmannens navn oppført. Men han er altså ikke blant de sju navnene som skal i aksjon der. Det hadde trolig vært den aller sikreste veien inn mot vårklassikeren.

Les også: Holst Enger uaktuell til vårklassiker

I fjor var planen at nordmannen skulle ta med seg det ukeslange etapperittet på vei inn mot Sanremo. Da ble perioden ødelagt av sykdom han pådro seg under Tour du Haut Var.

Denne gangen kom han seg helskinnet igjennom det krevende etapperittet i Frankrike.

– Det har ikke vært noe sykdom ennå, bank i bordet, sier han med et smil.

– Hvordan følte du deg i Frankrike?

– Jeg følte meg ikke spesielt bra, men det var også en skikkelig hardt ritt med mye klatrere i feltet der. Jeg tror nok ikke jeg var fullt ut restituert etter rittene i forkant. Jeg synes det gikk greit i bakkene og jeg kom meg jo igjennom, men jeg kunne ikke forvente så mye mer heller, sier han.

– Jeg regner med du selv har lyst til å prøve deg i Sanremo?

– Jeg er nødt til å ta det dag for dag. Jeg regner med de vurderer min form opp mot andres. Det hadde vært kult å få sjansen der, men jeg er åpen for alt, egentlig, sier han.

Klatret meget bra på Mallorca

Holst Enger har trent hjemme i Horten de siste dagene. Grunnet snøfall i Vestfold har det også blitt noen økter inne på rulla.

Lørdag morgen setter han kursen mot Belgia foran deltakelsen under Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.

Tidligere i år har han notert seg for to topp 10-plasseringer under Volta a la Comunitat Valenciana også under sesongåpningen på Mallorca viste han at han hadde tatt noen steg i motbakkene.

Om lagledelsen i Israel Cycling Academy mener det er godt nok til å starte Milano-Sanremo, vil tida vise.

Tagget med: , , , ,

Les også disse