HVA VENTER I 2018? Sondre Holst Enger sikter mot Giro d'Italia. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Holst Enger uaktuell til vårklassiker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.18 15:01

Del på    

Milano-Sanremo kommer for brått på 24-åringen.

(procycling.no): Det var optimisme å spore da Sondre Holst Enger klasket 2018-sesongen igang med andreplass under Trofeo Campos på Mallorca.

Les også: Holst Enger på andreplass i sesongdebuten

Derfra kom han seg helskinnet igjennom et etapperitt i Valencia, før han pådro seg sykdom i etterkant av Tour du Haut Var Matin.

«Jeg er vant til at våren er greit kjip», uttalte hortenseren i fjor etter at salmonella-bakterien forgiftet ham under Tour of Oman, og at virusrelaterte problemer også torpederte Tour de France-deltakelsen og til slutt endte sesongen i Vattenfall i Hamburg.

Sykdom utsatte klassikerstarten

procycling.no møtte ham i forkant av Kuurne-Brussel-Kuurne den siste helga i februar, og da var han syk igjen. En virusinfeksjon satte ham også utenfor Israel Cycling Academys debut under Tirreno-Adriatico.

– Sondre har slitt med virus igjen, og startet ikke opp treningen igjen før helga som var, sier trener Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Trønderen kan samtidig fortelle at vårklassikerne Milano-Sanremo kommer for brått på etter den dårlige oppladningen i bakkant av Tour du Haut Var Matin.

– Milano-Sanremo røk vel egentlig da han ble syk. Det er et løp som krever maksimale forberedelser. Sondres neste ritt blir Settimana Coppe e Bartali, bekrefter treneren.

Håper å gjøre seg giroaktuell

Det er altså et nytt slag for den svært talentfulle spurteren. I 2016, da han igjen var syk under starten av sesongen, surfet han på en skikkelig medgangsbølge som startet med seier under Kroatia rundt i mai og fortsatte med strålende sykling i både Tour de Picardie og Tour of Norway.

Da han også viste under Critérium du Dauphiné at han satt greit med i fjellene, ble han tatt ut til Tour de France av lagledelsen i IAM Cycling. Alle husker der hvordan han kjempet side ved side med Alexander Kristoff og Peter Sagan i Bern, og til slutt kapret tredjeplassen på den 16.-etappen av rittet.

I år er det Giro d’Italia som er det store målet for Holst Enger i Israel Cycling Academy, og naturligvis håper støttespillerne rundt Horten-mannen at han skal kapre en av de åtte plassene til startoppstillingen dit.

– Om han ikke skulle få nye tilbakefall nå, kommer han til å være i bra slag der. Mai er tradisjonelt en god måned for Sondre, påpeker Atle Kvålsvoll.

Veien dit hadde likevel vært kortere dit om han hadde kunne sykle Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo med lagkameratene sine alt denne uka.

Tagget med: , , ,

Les også disse