IMPONERTE IGJEN: Anders Skaarseth har hatt en god sesongstart. Her fra da han ble kåret til den mest offensive rytteren på den tredje etappen i Driedaagse de Panne. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

– Skal være fornøyd med andreplass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.05.17 12:41

Del på    

21-åringen imponerte i Tour de Bretagne.

Anders Skaarseth var stabiliteten selv i Tour de Bretagne. 6-8-6-12-2-11-4 var plasseringsrekken til Joker Icopal-rytteren, som dermed vant poengkonkurransen, ungdomstrøya og ble nummer to sammenlagt.

– Det var et tøft ritt og spennende etapper hver dag. Hardt hver dag, og ingen rolige dager. Jeg klarte ikke å ta knekken på lederen, men jeg skal være fornøyd med andreplass, sier 21-åringen til procycling.no.

Siste sesong som U23-rytter

21-åringen har vært blant de mest lovende Joker-rytterne i flere år, og er nå inne i sin siste sesong som U23-rytter. Den har han startet på bra vis, med femteplass i U23-utgaven av Flandern rundt i tillegg til Tour de Bretagne. Rittet på den franske vestkysten er kjent som ett av de hardeste rittene på 2.2-nivå, og har tidligere vinnere som Dries Devenyns, Lars Boom, Reinardt Janse van Rensburg og Bert-Jan Lindeman.

Om Skaarseth selv er moden for et proffeventyr, er han litt avventende til.

– Det er alltid gøy å kjøre resultater, men slike ting kommer hvis man presterer godt over tid. Jeg har ikke tenkt så mye på det, det får komme som en bonus etter hvert.

Gir lagkameratene ros

Andreplass ble også det beste etapperesultatet for lillehamringen. Den kom på den femte etappen, og Skaarseth innrømmer at det var litt kjipt at etappeseieren røk på den femte etappen.  – Man vil gjerne ha en etappeseier også, men man skal vel ikke klage.

Samtidig var det stabile toppresultatene som sørget for at det ble en andreplass sammenlagt. Det gir han lagkameratene mye av æren for.

– Jeg fikk bra hjelp av laget på hver etappe. Jeg fikk spart meg, og fikk brukt kreftene i finalen. Jeg har kjørt rittet to ganger tidligere, og da vet jeg hvor man skal være på hugget. Første året kjørte jeg sammen med Daniel Hoelgaard (ble nummer tre sammenlagt), så da lærte jeg en del av hva han gjorde, som jeg kunne ta med til denne uka.

Noe av det som kjennetegner Joker Icopal-laget er den store bredden i troppen. Gino van Oudenhoves lag har en rekke ryttere som kan kjøre inn resultatene. Før rittet uttalte Ole Forfang at de hadde mest tro på Skaarseth, og med god støtte fra laget, ble det et toppresultat. I tillegg vant Kristoffer Skjerping kombinasjonstrøya, og ble nummer syv sammenlagt.

– Uansett om noen er syke eller skadet, så er det alltid én eller to som er der oppe. Vi har veldig bra bredde i laget, og vi har alltid en som kan kjøre for et bra resultat hver gang vi stiller til ritt. Det er veldig betryggende å være i en slik posisjon, sier Skaarseth.

PS! Allerede til helgen skal de norske kontinentallagene starte på rekken av norske ritt i mai. Da skal Sundvolden GP og Ringerike GP kjøres. Skaarseth skal kjøre Ringerike GP, og sier at han skal prøve igjen for å få seieren han aldri fikk i Bretagne.

Tagget med: , ,

Les også disse