AVLYST: Herman Dahl var blant rytterne som skulle ha gitt seg i kast med Tour de Bretagne i slutten av april. FOTO: Tour de Bretagne

Tour de Bretagne er avlyst

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.03.20 12:41

Del på    

– Sykkel er en stor fest. Det gir ikke mening å begrense tilgangen for publikum.

(procycling.no): I tur og orden har Paris-Troyes, Tour de Normandie og nå Tour de Bretagne blitt bekreftet avlyst. Alle rittene skulle det norske kontinentallaget Joker Fuel of Norway stilt opp i.

Joker-laget bekreftet i går at de innstiller all konkurranse ut mars måned.

På Twitter skriver arrangøren av Tour de Bretagne følgende:

– Med den pågående situasjonen rundt folkehelsa og med tiltakene som blir gjennomført rundt i hele Frankrike, er det med stor sorg at Tour de Bretagne Cycliste har bestemt seg for å avlyse den 54. utgaven som egentlig skulle blitt arrangert fra 25. april til 1. mai 2020. Avgjørelsen er tatt i god tid med tanke på alle som deltar i arrangementet. Tour de Bretagne har også ansvaret for å garantere sikkerheten for rytterne og tilskuere underveis i rittet.

Flere land at innført kraftige restriksjoner når det gjelder diverse arrangementer og folkeansamlinger den neste måneden. Selv om utberedelsen av Corona-viruset og nyhetsbildet kan ha endret seg mye på veien mot slutten av april, besluttet altså arrangøren å agere nå.

Å avholde etapperittet for «lukkede dører» var heller ikke noe alternativ.

– Sykling er en stor fest. Å begrense adgangen for publikum hadde ikke gitt mening for oss. Vi er tilbake foran den 54. utgaven av Tour de Bretagne i 2021 i stedet. Den blir enda vakrere, mer innholdsrik og vil kjøres på den samme ruta vi planla denne sesongen.

Ingen flere ritt i mars på Joker Fuel of Norway og Uno-X

Tagget med: , ,

Les også disse