Prøv Procycling Pluss idag

VIL SLÅ TILBAKE: Oliver Naesen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Vil være den beste etter Sagan og Van Avermaet

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 4.01.19 11:48

Del på    

Oliver Naesen vil legge bak seg «frustrerende» sesong.

(procycling.no): To skritt frem og ett tilbake. Etter å ha stått frem som en vinnende kraft å regne med i endagsklassikerne de senere år, opplevde Oliver Naesen ikke ønsket fremgang i 2018. 

Til tross for seieren i Bretagne Classic i slutten av august, og en rekke fremskutte resultater under vårklassikerne, er det ikke med stor fanfare at 28-åringen oppsummerer sesongen som var.

– Da jeg syklet til venstre, gikk det en velt på venstre siden, og når jeg var på høyre side, gikk det en velt der. Det var den type år for min del, sier Naesen til Cyclingnews.

Det var med seieren i Bretagne Classic i 2016, etter flere gode prestasjoner i de flamske klassikerne, at belgieren for alvor gjorde seg kjent i sykkelfeltet. 

I 2017 fortsatte fremgangen for Naesen som startet sesongen med to topp 10-plasseringer under den belgiske åpningshelgen, og fortsatte med podieplass i E3 Harelbeke og sjetteplass i Dwars Door Vlaanderen. 

Den offensive Naesen var også involvert i en spektakulær og skjebnesvanger krasj på Oude Kwaremont i Flandern rundt sammen med Peter Sagan og Greg Van Avermaet.

I 2018 kan Naesen se tilbake på flust av respektable resultater, deriblant ellevteplass i Flandern rundt og tolvteplass i Paris-Roubaix. Men vårsesongen par preg av uhell og velt.

– Jeg måtte hele tiden jage. Det er bra for selvtilliten å komme tilbake, men da var allerede en kule avfyrt, allerede før rittet var halvkjørt, sier Naesen.

– Det var frustrerende fordi jeg var alltid involvert i store velt med 20 eller flere. Jeg var alltid i midten og aldri den første til å krasje. Så det føltes urettferdig, sier Ag2r-rytteren.

2019

Quick-Step Floors var den dominerende kraft i flertallet av brosteinsklassikerne i 2018, og Naesen tror ikke mye vil endre før den kommende sesongen. 

Sett bort i fra det belgiske storlaget tror Naesen at Greg Van Avermaet (CCC Team) og Peter Sagan (Bora-hansgrohe) blir rytterne som må slås, men at det vil være mange om beinet i sjiktet like bak de to store.  

– Man har selvfølgelig Greg og Sagan, og så har man alltid Gilbert, Lampaert, som gjorde store fremskritt i år, Vanmarcke og kanskje Colbrelli og Matthews, avhengig av rittet. De to største er Greg og Sagan, men jeg håper å være den tredje på rangstigen, sier den tidligere belgiske mesteren.

Naesen tror imidlertid ikke Niki Trepstra, som meldte overgang til franske Direct Energie etter at han vant både E3 Harelbeke og Flandern rundt i 2018, blir like sterk i år – nå som nederlenderen ikke kan spille på sine lagkamerater i Quick-Step. 

– De er imponerende, men ingen av dem er supermennesker. Styrken deres er lagånden, de er alltid på startstreken med kniv mellom tennene, klar til å ofre seg selv for hverandre. Kollektivet er styrken deres, ikke enkeltindividet.  

Tagget med: , ,

Les også disse