TOPPLASSERING: Markus Hoelgaard i den hvite ungdomstrøyen underveis på den siste etappen av Arctic Race of Norway. FOTO: ARN/Goutier Demouveaux

Uno X henter to Joker Icopal-ryttere

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.09.18 17:38

Del på    

Arctic Race-sensasjonen og eks-proff bytter beite.

(procycling.no): Markus Hoelgaard skal sykle for Uno-X Norwegian Development Team neste sesong. 23-åringen melder overgang til de rød-gule etter tre sesonger i den blå Joker Icopal-trøyen.

Den tidligere Etixx- og Team Coop-rytteren Hoelgaard, lillebror til FDJ Groupama-rytter Daniel Hoelgaard, imponerte norske sykkelfans med sin sterke 2.plass i Arctic Race of Norway nylig. 23-åringen fra Ålgård har tidligere vunnet etapper i Tour Alsace og Circuit des Ardennes International.

I tillegg til Hoelgaard signerer Uno-X Kristoffer Skjerping også. Den tidligere Cannondale-rytteren kommer over etter å ha tilbrakt de to siste sesongene med Joker Icopal. Rytteren fra Sotra utenfor Bergen er tidligere norgesmester fra U23-klassen, og har en bronsemedalje fra U23-VM i 2014, etappeseier fra Tour de l’Avenir, i tillegg til en rekke andre internasjonale toppresultater.

Ifølge Jens Haugland, teamsjef i Uno-X Norwegian Development Team, signeres Hoelgaard og Skjerping med sikte å skaffe flere rollemodeller til de yngre rytterne, samt styrke laget totalt sett.

– Vi ønsker å bygge et robust lag rundt guttene vi har, forsterke U23-segmentet og få inn enda flere rollemodeller. Både Markus og Kristoffer har uttrykt ønker å om sykle for oss, og begge er ruboste og fine typer som kommer til å utgjøre en forskjell i gruppen vår, sier Haugland.

– Samtidig kan begge fortsatt utvikle seg i samarbeid med de lederne vi har hos oss. Vi er veldig spent på å få dem in, legge Haugland til.

Joker-duoen er på vei ut idet deres lagkamerat Carl Fredrik Hagen nærmer seg en overgang til det belgiske WorldTour-laget Lotto Soudal.

Både 23-åringen Hoelgaard og 25-åringen Skjerping har tidligere utenlandsopphold bak seg. Haugland forteller at Uno-X kommer til å trenge voksne typer i laget kommende sesong.

– Vi kommer til å ha ni eller ti u23-ryttere som trenger ekstra velledning av oss og mer erfrane ryttere rundt seg. Vi er opptatt av å bygge en modell som ivartar de som kommer opp fra junior og de som trenger ekstra veiledning gjennom u23-klassen til å modnes skikkelig.

Avviser prokonti-planer

Haugland avviser imidlertid at de to nyeste signeringene er et steg i en nær forestående oppgradering til prokontinental-status for Uno-X Norwegian Development Team, selv om et slikt steg kan være et mål på lengre sikt.

– Vår holdning til å bli prokonti er å bygge stein på stein, og finne en best mulig modell for å utvikle unge ryttere. Vi jobber hele tiden med å forbedre modellen, og så får vi se hvor det fører oss hen. Vi jobber iallfall veldig godt med det vi har for øyeblikket, sier Haugland. 

– Men vi skal ikke henge oss opp i hvordan UCI klassifiserer oss. Vi har et løpsopplegg gjennom vårt samarbeid med forbundet som matcher de unge veldig bra, samtidig som vi har et opplegg som passer de eldre rytterne veldig bra også.

Sett bort i fra de to Joker-signeringene ser Haugland ikke for seg store endringer foran nesten sesong i Uno-X-stallen, som fra tidligere består av blant andre Tobias Foss, Andreas Leknessund og Torjus Sleen.

En rytter som imidlertid kan være på vei bort er Anders Skaarseth. 23-åringen som forrige helg kvitterte seg med to topplasseringer under ritthelgen Uno-X Development Weekend, er for tiden på prøvekontrakt hos prokontinentallaget Cofidis og er oppsatt til å sykle Tour de Slovaquie for de franske rødtrøyene. Uno-X-laget skal også kjøre rittet som starter 12. september.

ELOPER! 💥

We are delighted to announce that Kristoffer Skjerping will join the team in 2019.

With his experience and character we can’t wait to get him on board.

Welcome @kskjerping! pic.twitter.com/HrVIfqEAbo

— Uno-X Team (@UnoXteam) September 3, 2018

 

Tagget med: , ,

Les også disse