OPPTUR: Uno-X-rytterne Jonas Abrahamsen og Audun Brekke Fløtten sto på podiet etter Gylne Gutuer sammen med Eirik Bruland fra Team Sparebanken Sør. Neste år ønsker Uno-X å gjøre UCI-ritt ut av grusklassikeren og flytte den til høsten. Foto: Uno-X/Twitter.

Uno-X-dominans i Gylne Gutuer

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 16:27

Del på    

Jonas Abrahamsen vant etter overbevisende soloprestasjon.

(procycling.no): Norgescupen hadde sin sjette og siste runde da Gylne Gutuer sto på programmet søndag. Rittet er i ferd med å utvikle seg til å bli en klassiker på den norske rittkalenderen og var i år flyttet til høsten. Nå jobbes det for at det neste år skal bli del av norsk UCI-ritthelg.

Les mer om det her!

I menn senior gikk det tidlig et brudd bestående av Asbjørn Slagtern Fjellvåg (OSI) og Kristoffer Westgaard (Asker CK). Duoen jobbet godt sammen og fikk en ganske god luke ned til feltet. Etterhvert dannet det seg to grupper som tok opp jakten på tetduoen. Gruppene fusjonerte og hentet bruddet, og det var omtrent femten ryttere i front.

Med litt under to runder av 24 kilometer igjen, gikk Jonas Abrahamsen (Uno-X) solo. Uno-X hadde flere ryttere i gruppen bak, og samarbeidet var heller dårlig grunnet dette. Det var litt støting i gruppen bak, men den ujevne kjøringen bidro til at Abrahamsen fikk en større luke.

Uno-Xs klatretalent holdt hele veien til mål, og sikret seg seieren med en meget sterk soloprestasjon. Med omtrent fem kilometer igjen angrep sammenlagtleder Audun Brekke Fløtten (Uno-X) fra forfølgergruppen, og kun Eirik Bruland (Sparebanken Sør) fulgte. Syver Wærsted kom opp til duoen like før mål, og tok spurten om andreplassen. Vinneren av Hvarnes-etappen i Roserittet forrige helg, Eirik Bruland, tok tredjeplassen. Fløtten sikret sammenlagtseieren i Norgescupen.

Hovdenak, Midtsveen og Skretteberg med seire.

Damenes seniorklasse ble vunnet av Hildegunn Hovdenak. Hun var sterkere enn Ingvild Tangen (Grimstad CK) på slutten, og var til slutt fire sekunder foran. Marie Flataas (CK Victoria) spurtslo Kristin Falck (SK Rye) i kampen om tredjeplassen. De to var 2:16 bak veteranen Hovdenak.

Sammenlagt forsvarte Ingrid Moe (Bergen CK) laksetrøyen.

For kvinner junior ble det en jevn batalje, men Ringerike-rytteren Natalie Irene Midtsveen var best på slutten av rittet. Hun vant foran Pernille Feldmann (Stavanger CK) og Silje Mathiesen (Halden CK).

For gutta var Mathias Skretteberg (Fredrikstad SK) marginalt raskest blant 17- og 18-åringene. Det var meget jevnt mellom ham og Runar Sekse (Lillehammer CK) og VM-klare Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye).

Komplette resultater for alle klasser finnes her.

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse