GLIMTER TIL: Ben Swift kan være en mann for de store anledninger, men det er likevel sjelden han får med seg seieren hjem. Her fra VM-duellen mot Alexander Kristoff i Bergen i fjor. Foto: Tim De Waele.

Fra UAE Team Emirates til Team Sky

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.10.18 13:19

Del på    

– Kjenner laget ut og inn.

(procycling.no): «A Swift return to Team Sky», kunne man kanskje ha valgt å skrive. «Swift returns to Team Sky» falt Team Sky ned på. Da Ben Swift kom hjem.

De siste to åra har han syklet for UAE Team Emirates. Før det ble det sju sesonger i det britiske storlaget, men mannen fra Rotherham har også syklet for Barloworld og Katusha.

30-åringen er et kuriøst tilfelle. Han har faktisk en rekke gode resultater bak seg, men samtidig ganske få seirer.

I 2016 ble Swift for eksempel nummer to i Milano-Sanremo. To ganger har han stått på podiet der, men aldri på toppen. Så sent som i fjor var han femtemann i VM, bak Matteo Trentin, Michael Matthews, Alexander Kristoff og Peter Sagan.

Av og på i prestasjonene

I 2014 ble han slått av Peter Kennaugh i duellen om det britiske mesterskapet. På brostein, etter selv å ha åpnet spurten mot lagkompisen fra front. Samme år tapte han spurten mot Marcel Kittel i kampen om etappeseier på dag tre av Giro d’Italia – for anledningen i Dublin, Irland.

Typisk Swift?

Nå velger han å ta steget bort fra UAE Emirates. Det har kanskje ikke fungert altfor bra, men symptomatisk nok har han også klasket til med noen imponerende resultater.

Husker du for eksempel etappen mot Alpe d’Huez under Critérium du Dauphiné i fjor? 17 mann slet seg løs i bruddet den dagen. Oppover Col de Sarenne lyktes det så Swift og Peter Kennaugh å åpne en luke til restene av bruddet.

Det gikk som det måtte gå: Igjen var det Kennaugh som trakk det lengste strået. Denne gangen gjorde han kort prosess med sin tidligere lagkompis oppover kategori 2-versjonen av Alpe d’Huez: 3,7 kilometer á 7,2 prosent.

Absolutt et terreng som passer Kennaugh best av de to, selv om også Swift har tatt et par steg vekk fra massespurter og klassikere etter overgangen til UAE Team Emirates.

Magert 2018 – retur til Sky i 2019

Årets sesong har ikke vært det helt store. Swift kjørte igjennom deler av klassikerne sammen med Alexander Kristoff, men var rett og slett ikke i toppform.

Nå venter et ny-gammelt kapittel med retur til velkjente omgivelser:

– Det er en god følelse å vende tilbake til Team Sky. Jeg kjenner dette laget ut og inn. Jeg føler meg hjemme her og det er et sted jeg har vokst mye som rytter, sier Swift i en pressemelding.

– Jeg har fortsatt ambisjoner og mål for egen karriere, men jeg ser også fram til å jobbe litt med de yngre rytterne i laget. Det er mange utrolig talentfulle unge ryttere på vei opp, og jeg har mye erfaring jeg kan lære videre til dem, sier han.

Tagget med: , ,

Les også disse