Prøv Procycling Pluss idag

TØFF SKOLE: Det er vanskelig å hevde seg i klassikerne tidlig i 20-åra, men Kristoffer Halvorsen er fast bestemt på at han skal lykkes i ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix på sikt. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Tror han har et stort potensiale i disse rittene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.04.19 17:22

Del på    

Sky-sjef imponert over Kristoffer Halvorsen. 

DEINZE (procycling.no): Med en ventet sidevind, forventet Kristoffer Halvorsen at det ville bli vanskelig å henge med de beste i søndagens Gent-Wevelgem. Målet hans før rittet var å være «der spurterne var», men akkurat hvor det til slutt endte opp med å bli er vanskelig å si i et ritt som ble svært hardt.

Derfor var en 55. plass også godkjent for Halvorsen, i et ritt hvor kun 78 av de 175 rytterne til start fullførte.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvorsen har nå kjørt flere av de belgiske vårklassikerne i begge sine to år i Team Sky, og sportsdirektør Servais Knaven er klar på det er en tanke bak det. 

– Jeg tror han har et stort potensiale i disse rittene. Han må få erfaringen med å gjøre rittene, få en større motor og bli sterkere. Derfor er det veldig bra å ha ham her for å sykle noen av disse rittene, både litt større ritt og mindre ritt. Da kan han også få kjøre for egne resultater i ritt som Nokere Koerse og Bredene Koksijde Classic, sier Knaven til procycling.no.

– Toppfarta hans er ikke langt unna de beste

Nederlenderen, som selv vant Paris-Roubaix i 2001, har all grunn til å være fornøyd med Halvorsens innsats så langt i år, hvor han har tatt sin første seier for Team Sky på den avsluttende etappen i Herald Sun Tour og har levert flere topplasseringer.

– Jeg synes han har kjørt veldig bra. I UAE Tour hadde han ikke mye hjelp, men han klarte å være i en god posisjon. Ser du på toppfarten hans er den ikke langt unna de beste, og i Koksijde Classic ble han nummer to bak Ackermann. Han er oppe der og kan konkurrere med de beste. Med en god sesong i år vil han gjøre fremskritt og kan være klar for å ta seirer mot spurtkanonene på slutten av sesongen.

– Han er først og fremst en spurter, så han bør i hovedsak fokusere på det. Det er også derfor han syklet UAE Tour fremfor Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Han må spurte og fokusere på det, men en god spurter kan også gjøre det bra i noen av de belgiske rittene. Hvis du klarer det er det en god kombinasjon, sier Knaven.

Ønsker å hevde seg i monumentene

Halvorsen legger heller ikke skjul på at han har ambisjoner i de belgiske vårklassikerne. Så langt i karrieren har han allerede vunnet Koksijde Classic (tidligere Handzame Classic) og vært på podiet i Nokere Koerse, i tillegg til at han også tok en solid sjetteplass på onsdagens Driedaagse Brugge-De Panne.

– Jeg håper jo at jeg kan være i toppen her i fremtiden. Det er slike ritt jeg liker, så vi får se, sier nordmannen.

– Er det da først og fremst Gent-Wevelgem av de større rittene du satser mot da?

– I hvert fall nå, som jeg er yngre. Det er jo hardt, men det ikke det aller hardeste rittet. Når jeg blir eldre håper jeg jo også å hevde meg i de andre rittene som Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Team INEOS med opsjon

I fjor kjørte han også E3 BinckBank Classic, mens han i år ikke deltok i «mini-Flandern». Der kan han bli å se neste år igjen.

– Nå må Kristoffer jobbe steg for steg videre, så kjører han kanskje E3 neste år. Kanskje til og med Flandern rundt, men vi må huske at spurten er hans sterkeste våpen og vi bør fokusere på den. Det er der han kan vinne flest ritt, sier Knaven.

Så er spørsmålet om fremtiden til Halvorsen ligger i Team Sky. Kontrakten hans går i utgangspunktet ut i år, men det foreligger også en opsjon som vil binde Halvorsen til det britiske laget, som snart blir kjent som Team INEOS, ut 2020.

– Sky er jo historisk sett ikke noe lag for spurterne …

– Nei, det er jo ikke det, men jeg har egentlig ikke tatt noen stilling til det. Jeg tenker å ta det etter de rittene her, så får vi se, sier Halvorsen, som legger til at han trives i laget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse