Prøv Procycling Pluss idag

FULLT FOKUSERT: Kristoffer Skjerping hadde giret seg opp hele dagen, og gjøv løs da han endelig ble sluppet ut på NM-tempoen sin. Nå håper han også å berge VM-plassen foran fellesstarten på hjemmebane. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

– Jeg tror ikke de er helt overbevist ennå

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.06.17 15:26

Del på    

NM startet godt etter at sjokkåpning endte med bronse.

HEIMDAL (procycling.no): – En medalje i senior-NM … Det er i stort for meg i hvert fall, sier Kristoffer Skjerping til procycling.no.

Det var kun fire ryttere bak ham i løypa, men Sotra-mannen klasket like gjerne til med tiden 6:58 og åtte sekunders ledelse ned til Tobias Foss og Bjørnar Vevatne Øverland ved det første passeringspunktet etter fem kilometer.

«What da???», skrev vi i vår LIVE-dekning og spilte med det litt ekstra overrasket. Den sympatiske vestlendingen innrømmer også selv at han måtte justere åpningsfarten en smule. 

– Jeg var jævlig giret, innrømmer han.

– Vi startet halv ni på kvelden og har brukt hele dagen til å gire oss opp. Det var nok litt mye adrenalin før start, forteller han procycling.no.

Fikk bronse-regnestykket til å gå opp

I forkant av NM-øvelsen hadde procycling.nos utsendte Edvald Boasson Hagen, Andreas Vangstad og Truls Korsæth som de største medaljekandidatene.

Skjerping ble nummer sju i fjor, og var blant outsiderne. Men inn mot mål på Heimdal var han fem fattige sekunder unna å ta igjen Astana-rytteren.

– Vegard Stake Laengen og Vegard Breen var ikke med, og Krister Hagen hadde vært syk. Så om du sammenligner med fjoråret, og er litt god i hoderegning, så blir ligger det an til en god plassering. Jeg visste at Vangstad og Boasson alltid er med der oppe, og at det ville bli vanskelig å slå dem. Men kampen tredjeplassen var åpen, og det viser jo resultatene også, sier han.

Det altoverskyggende målet

For Skjerpings del handlet det om så mye mer enn en tempo. Den hjemvendte, 24 år gamle utenlandsproffen er desperat etter å kjøre seg inn i VM-troppen Stig Kristiansen og Hans Falk skal ta ut i starten av september.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KUN EDVALD ÅPNET BEDRE: Kristoffer Skjerping var 11 sekunder bak Edvald Boasson Hagen ved passering 5 kilometer – men 6 sekunder foran sølvvinner Andreas Vangstad. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Vi spurte om torsdagens konkurranse var det første, store steget i håp om at VM-håpet skal leve videre:

– Ja, det er har i hvert fall vært kronglete i mai. Jeg håper det løsner litt fra nå av. Det ser lyst ut for lagtempo, men det har sett litt skralt ut for fellesstarten. Jeg skal gjøre det jeg kan herfra og inn. Jeg er nødt til å kjøre inn noen gode plasseringer i UCI-ritt. Med det jeg har gjort så langt tror jeg ikke landslagsledelsen er overbevist ennå. Jeg har noen uker å gjøre det på.

Mannen bak uttaket: – Han må vise mer

På plass i NM er sportssjef Hans Falk (Stig Kristiansen ankommer foran søndagens fellesstarter, vår anm.). Svensken var som mange andre spent på om Skjerping hadde åpnet for hardt under ved første målingspunkt etter fem kilometer:

– Kristoffer er en god temposyklist. Han er med der oppe og snuser rundt medaljene. Jeg var redd for at han skulle klappe sammen, men han tapte faktisk ikke så mye mot slutten, sier Falk til procycling.no.

Han bekrefter også inntrykket til Skjerping: At han trenger flere gode resultater for å kjøre seg inn i den ypperste kampen om VM-plassene.

– Jeg kan vel si det sånn: Han er aktuell, men om vi hadde tatt ut et lag på seks mann i dag, tror jeg ikke han hadde blitt med. Han trenger å vise fram at han holder stand når tempoet blir høyt, og gjerne kjøre inn egne resultater i internasjonale ritt.

Falk nevner Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Odd Christian Eiking, Truls Engen Korsæth, Vegard Stake Laengen og August Jensen blant rytterne som har prestert aller best i år.

– Det er mange som vil til Bergen, og det er vi glade for. Samtidig er det sånn at vi ikke kan utelukke noen. Det er også noen måneder igjen til VM i Bergen, presiserer Falk.

Men Skjerping vet at snuoperasjonen må skje allerede nå.

Flere saker om NM her:
Les også: Foss festet grepet om VM-plassen
L
es også: Boasson Hagen tok ny NM-tittel – men bommet på eget mål

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse